tisdag 14 juni 2011

Dagen i koncentrat

Det var rätt kul på jobbet ändå. Labbade med en grupp elever. Vi gjorde salt. Gjorde salt, alltså, readmylips. Vi vaskade inte fram det ur havsvatten eller något annat amatörmässigt.
Efter jobbet gick jag in i en bokhandel och köpte två böcker: Jens Lapidus Snabba cash och Shani Mootoos Hon simmade i havet vid Guanagaspar. Den första för att jag hört många säga att den är bra; det är egentligen inte min genre men jag är nyfiken.
Den andra för att jag tycker om titeln: Hon simmade i havet vid Guanagaspar. En bok som heter så kan inte vara dålig. Orginalets titel är He Drown She in the Sea, och det gör mig barnsligt lycklig. Jag älskar när författare högaktningsfullt skiter i grammatiken.
Mäpan jag stod och valde mina böcker pratade de två expediterna bakom disken om en tredje. De två var lite upprörda. De slog fast att det inte var deras fel att det blivit som det blivit. Gissa om jag spetsade öronen så att de nästan nådde fram till disken? Jo, det gjorde jag. Jag hörde till och med hur de snörpte på sina munnar. Allt för min beiga.
Om hemvägen vill jag berätta att jag körde in huvudet i en schersminbuske och kände att den luktade smultron. Jag har aldrig förut tänkt på att schersmin luktar smultron, trots att jag varje försommar kör in huvudet i ett oräkneligt antal buskar.
Dagens klädsel vill ni nog också veta. Ljusa jeans, grå tunn långärmad tröja med en liten sladdrig vit blus över. Det låter inte så snyggt när jag rabblar upp det så här, men då ska ni tänka på att jag hade jeansen uppkavlade ett par varv så att man kunde skymta mina vader.
Imorgon jobbar jag min sista dag, så då ska jag kavla ett varv till.

13 kommentarer:

S sa...

Skolavslutning imorgon, det är bra det! :)

Hanna sa...

Jo, det där med smultron knäckte jag för många år sedan. En favoritdoft. :) Som blandar sig med pioner och rosor i vår trädgård just nu. Man svimmar ju nästan!

Shamrock sa...

Och nu måste jag genast googla vad schersmin är för buske

Cina sa...

Va?! Nu måste jag också ut och stoppa huvudet i schersminbusken. Smultron?!

Maj Korner sa...

Meh. Det finns väl ett skäl till att den heter smultronschersmin!

Jag är på sidan 342. I Snabba cash.

Marina sa...

Ha ett jättebra sommarlov!

Anonym sa...

Åh, jag har också haft schersminbuskar. Tänk när grannen klippte dem innan blomning medans vi var på semester. Då "vart" jag inte go att tas med... ;)

XXX sa...

Jaha, skolavslutning och sommarlov ja....Kul för dig!
*inte alls avis*

Knasterfaster sa...

Har dina elever inte fått sommarlov ännu? Jag har alltid tyckt om doften av schersmin. Jag tror att det var min mamma som lärde mig att det är den som doftar smultron. Snabba cash har ett för snabbt språk för mig tror jag. Den andra boken du nämner låter mer lockande. Du skriver väl och berättar om den är läsvärd? :)

Åsa Hellberg sa...

Cyklar du in i buskar eller stoppar du ned näsan alldeles frivilligt?

cat sa...

Mina florakunskaper är så dåliga att jag inte har en aning om hur busken du körde näsan i, ser ut.

Jag lyckades aldrig komma mer än ca 20 sidor in i Snabba cash. Det var verkligen inget för mig. Ska bli kul att läsa vad du tyckte.

nillas liv på pinnen sa...

Stina: Mer än bra!

Hanna: Det är svimningstid nu.

Shamrock: Den allra mest väldoftande! Förutom Hägg.

Cina: Ja, det är sant!

Maj: Min heter inget med smultron! Har aldrig hört talas om slikt.
Jag är på sidan 0.

Marina: En gör så gott en kan!

glimraskimra: Spöstraff!

Tvillingen: Ja...förlåt.

Knaster: Vår avslutning var i fredags men nuförtiden har vi undervisning även efter det. Varför inte? Sommaren är ändå överreklamerad.

Åsa: Jag kliver av cykeln och stoppar in huvudet i busken.

Cat: Det blir intressant att se! Har nästan bara hört gott om den. Förutom från dig då.

Nina sa...

"Snabba cash" är en av de få böcker som jag faktiskt slutade läsa efter halva boken... jag har ingen tanke på fortsätta.