söndag 5 juni 2011

Om jag får säga vad jag tycker

Och det får jag.

DET ÄR INTE SYND OM KUNGEN!

Kungen har tagit del i det sexuella utnyttjandet av ett antal unga tjejer. Och hur reagerar svenska folket? Jo, stackars kungen som blivit avslöjad!
Forskning visar entydigt att en stor majoritet av de unga människor som hamnar i porrbranschen har varit utsatta för sexuella övergrepp under uppväxten. (Se under rubriken: Frivillig och ofrivillig prostitution.) Det är i flertalet fall dessa övergrepp - med den kraschade självkänsla som ofta följer - som öppnar dörren till prostitution, stripteaseklubbar etc. Det är en myt att de ungdomar det gäller gör sina 'fria val', ingen 'väljer' att bli sexuellt utnyttjad, det är bara vad vissa VÄLJER att tro. Nämligen de som inte bryr sig ett skit om vad som finns bakom porrbranschens glittriga fasad.
Kungens porrklubbsbesök legitimerar sexuellt utnyttjande av kvinnor. Det bidrar i hög grad till föreställningen att det är en manlig rättighet att ta för sig av unga kvinnor, en föreställning som för närvarande genomsyrar vårt samhälle. "Men det har väl de flesta män gjort någon gång då och då, det är väl inte så farligt", har jag vid det här laget hört till leda.
Kungen är vuxen och han är i maktposition. Det minsta man kan begära är att han nu står för vad han gjort, men han svamlar, ljuger och slingrar sig.
Nej, jag har inget förbarmande med honom. Det gör mig frustrerad och beklämd att svenska folket i allmänhet verkar bry sig mer om 'stackars' kungen än problemet med att sexualbrotten är på stadigt uppåtgående i vårt fagra rojalistiska land. Och att så få verkar inse att det finns ett samband.

26 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Hör, hör!

FiaLisa sa...

Kan bara hålla med. Det är inte bara kungen, vad händer med män i maktposition egentligen? Skrämmande.

Som man bäddar får man ligga...

mammakicki sa...

Jag förstår inte argumentet att det var ju såååå länge sedan och att det är gammal skåpmat. Man tar inte hänsyn till att klimatet vad gäller att kritisera Kungens beteende har ändrats och att det enda sättet att granska honom är via journalistiken. Jag är den första att skriva under på att kvällstidningarna ofta/oftast går över gränsen och det finns mycket att önska vad gäller deras bevakning av vissa människor. Men, i det här fallet är det politikernas fel att de inte har drivit frågan om ökad insyn av vad kungahuset håller på med och kungahusets fel eftersom de arrogant vidhåller att de inte ska behöva uttala sig eller stå till svars. Sedan att framför allt kvällstidningarna främst är ute efter att sälja lösnummer är ett faktum som kungen/kungahuset borde ha tagit hänsyn till för länge sedan . T.om Machiavelli talade om vikten att hålla sig väl med pöbeln och det var flera hundra år sedan.

Hanna sa...

Jag håller fullständigt med om den delen som handlar om att Kungen får skylla sig själv och att man undrar vad fan det är för fel på män i maktposition.

Däremot tror jag att det är något annat som ligger bakom senaste tidens skriverier. Hade det "bara" rört sig om någon nattklubbsbesök för många år sedan, så hade det inte skrivits på detta sätt.

För även vi som tycker det är förkastligt med alla sorters utnyttjande av sexuella tjänster, kan släta över ett sådant besök som en engångsföreteelse och om det kommer en offentlig ursäkt.

I Sverige har vi varit rätt så förskonade mot denna sorts tjänster, men med mer och mer influenser från USA, så ändras även vårt sätt att se på det hela. Att det handlar om förtryck av kvinnor är det inte många som verkar skriva under på. "Hon gör det av egen fri vilja", heter det. Men, invänder jag, förtyck av kvinnor som bär burka då? Nej, d-e-t är förtryck, för hon f-å-r inte visa sig utan kläder. NÄR blev det frihet att kasta kläderna för att män vill det? När det inte är frihet att ha på sig kläder för att män vill det?

Sådär, nu fick jag ett inlägg om Knugen att handla om burkor.

Märta sa...

Lyfter på hatten åt ditt inlägg och kan bara hålla med.

Anonym sa...

Det är inte synd om kungen. Du har så rätt.Att han till det har skolkat så från all mediaträning att skämskudde är nödvändig för att man ska kunna se slingrandet gör det etter värre.

Ulrika sa...

Jag tycker att kungen bör abdikera. Allvarligt. Jag är emot monarki förvisso men jag tycker det har varit mycket negativt kring kungen de senaste åren, sen att han inte är så smart spelar väl in också.

Jag tycker att vi som svenska folket bör få större insyn i vad vårt kungahus pysslar med, det mörkas nåt otroligt och det tycker jag är fördjäkligt.
Och sen att han inte kan åtalas är ju också märkligt, att han i sin ungdom gick på porrklubb är ju kanske inte olagligt men väl oförlåtligt som kung.

Kungen är vår ambassadör, ska vara svenska folkets ansikte utåt och jag har alltid känt skam när jag ser vår kung. Detta som har kommit fram nu bör utredas ordentligt, korten på bordet och finns bilder på honom i komprometterade sammanhang SKA han avgå omedelbart.

Det är väl bara i Sverige kungen kommer undan med att gå på porrklubbar, gifta sig med nazisters barn och ändå spela oskyldig.
Vad gäller Silvia som en nazists barn så är hon ju oskyldig till det, men jag tycker saken sköttes dåligt. Ingen avbön utan bara omkullpratande.
Patetiskt.

XXX sa...

Som sagt, hör hör!
Och det där jävla snacket om "att så där gör de flesta män i de övre samhällsskikten" blir jag galen på. Som om det gör kungens besök mindre fel. I själva verket gör det ju problemet än större. Vad fan är det för fel på män med pengar och makt om det nu är så att karlar i det skiktet tycker att porrbranschen är något de vill stötta? Tänker de uteslutande med snorren?
Snacka om gubbslem!

Spader Madame sa...

Men jag har inte ens fattat om han har gjort det. Har han varit så dum alltså? Ja, då kan han gott ha. Då får man för böfvelen be om ursäkt.

Sedan har jag nog alltid tyckt litet synd om Kungen. Inte den skarpaste kniven väl? Blond eller så?

Caroline sa...

Och det var mycket bra sagt av dig!
Jag har försökt hålla mig borta från hela "spektaklet" då jag i ärlighetens namn blir alltför besviken och trött av hela grejen. Att han besöker någon slags porrklubb är både skamligt och beklagligt, och på inget sätt ok! Men att inte kunna stå för det man gör (om vi utgår från att så är fallet) är hur som helst snäppet värre! Ynkrygg! Avgå! Skämmes!
kram

Lisbeth sa...

Jag håller med dig. Själv skrev jag ett inlägg inlägg om samma sak och reagerade på att kungen inte döms på samma vis som alla oss andra. Är det ett brott så är det. Överhuvudtaget är det alltför mycket daltande med den här frågan. Så klart eftersom det är män i maktpositioner som utnyttjar de här sk tjänsterna.
Nej tvi för kungens agerande
Ska få ner pulsen nu blir upprörd när jag tänker på det

Mika sa...

Jag tycker inte heller synd om kungen. Tycker rent ut sagt att han är förbannat dum och egocentrisk.
Förstår inte hur han tänker... om han tänker.

Tycker dock förbaskat synd om hans familj. Både frugan och barnen.

Vidare tycker jag det hade varit bättre om han bara hållt klaffen istället för att svara:
-Uuuuuuuh... jag tror faktiskt inte det... uuuuh...
på frågan om han besökt porrklubb någon gång.
Nej. Alla kan göra fel, även idiotiska, men för fasiken stå rakryggad och erkänn i så fall!

AAAAAAAAAAAAAAAAaaarrrrgh! Skit-kung!

Kram
Mika

nillas liv på pinnen sa...

Åsa: Om inte annat är det välgörande att lyssna på sig själv när man säger sitt hjärtas mening. =)

FiaLisa: Makt korrumperar...Tyvärr är det ofta så.

Mammacicki: Länge sen är inte ett relevant argument eftersom bagatelliserandet av sexuellt utnyttjande sker just nu, idag.
Och det är helt SJUKT att kungafamiljen står över all granskning. Det är inte värdigt en demokrati. Vad gör du i Nya Zeland förresten?

Hanna: Finns många paralleller att dra mellan burkor och sexuell objektifiering!
Det är möjligt att det ligger mer bakom "skandalen" just nu men fram med skiten i ljuset då! Enda vägen att gå. Och självklart kan även jag återfå respekten för någon som på allvar tar avstånd från ett tidigare oacceptabelt beteende. Människan är förändringsbar. Om hon vill.

Märta: Lyfter på hatten tillbaka! =)

frunatmaken: Jag har faktiskt inte sett det själv bara fått det refererat för mig. Kanske tur med tanke på mina nerver. ;)

Ulrika: Håller med dig vad gäller Silvia! Varför kan man inte tala klarspråk i de där kretsarna??? Ingen förväntar sig väl att de ska vara perfekta men försöka mörka vartenda skugga, och påskina att man är felfri, blir ju som du säger patetiskt som fan!
Och hur svårt kan det vara att tydligt ta avstånd från nazismen och föräldrars ev samröre med den ideologin? Jag fattar inte problemet.

Tvillingen: Felet är att de tror sig stå över annat folk, och att de därmed har rätt att köpa vad de vill ha (läs: unga flickor). VIDRIGT, är vad det är. Satansäckelvidrigt!!!

Spader: OM det visar sig att alla som vittnat om kungens eskapader har ljugit, så ska jag skriva ett nytt inlägg. Dessvärre tror jag inte att jag kommer få göra det.

Caroline: WORD!

Lisbeth: Bra många män skulle behöva petas från sina positioner, så att de kom ner från sina höga hästar och insåg att de är lika mycket värda som vi andra. Och inte ett skit mer.

nillas liv på pinnen sa...

Mika: Hans familj är drabbad, ja, men de har möjlighet att ta avstånd från det han gjort. I nuläget verkar det som att de bara försöker släta över och jamsa med, tycker jag. Men jag kan erkänna att jag inte följt medierapporteringen så himla noga. Kanske har Silvia rivit ifrån? Fast nej...jag har svårt att tro det.
Och skitsamma. Min empati är med tjejerna som blir sexuellt utnyttjade i porrbranschen, inte med kungafamiljen.

Hanna sa...

Måste bara kommentera Ulrika ovan att det bara skulle vara i Sverige som kungen kommer undan med detta. He he he, *host* har du läst något om resten av monarkierna i väörlden? Det engelska exempelvis?

(Oj, nu kanske jag lät arrogant, det var inte min mening, men Poirot ska precis börja igen så jag hade lite bråttom...)

Magica de Hex sa...

Jag håller med fullständigt. Tycker att det rent ut sagt är för jävligt att någon enda kan hålla honom om ryggen och tysta ned saker och ting. Jag hoppas bara att det blir väl bevisat om han verkligen har gjort det han anklagas för så han kan petas från tronen en gång för alla. Vi kan passa på och gå över till republik samtidigt. Inte för jag tror att det är allena saliggörande, men en president kan i alla fall inte ÄRVA sitt ämbete, han eller hon måste ju på något sätt FÖRTJÄNA det.

Agneta sa...

Men, vet man att han varit där? *hukar mig*

*hukar mig igen* jag gillar vårt kungahus och jag är för monarki, men jag applåderar dig för det du skriver om utnyttjade kvinnor. Det är förjävligt vilken bransch de hamnat i.

nillas liv på pinnen sa...

Stort och smått: Om det visar sig att alla som vittnat om hans eskapader (det är många!) allihop skulle ha ljugit, så återkommer jag i ärendet.
Men med tanke på hans eget luddiga svamlande har jag ytterst svårt att tro att han är oskyldig.

Singelmamman sa...

*Abblåd* Du är i alla fall en av de skarpaste knivarna i lådan! Tack för ett av de bästa inlägget på länge.

Jenny sa...

Applåder härifrån åxå!

Jag ska väl villigt erkänna jag också, att jag inte följt utvecklingen i detta ärende minutiöst...men ingen har väl missat hans "försvars-tal" till folket..."för sverige i tiden"...bla, bla, bla....öhhh....det kan jag inte minnas...ööööh...!?!?!

Tvi vale, och självklart så är sånt här inte acceptabelt över huvud taget, men FRAMFÖR ALLT inte från en KUNG väl!?!
Jisses...avgå, säger jag bara...

Kram och tack för bra läsning!
Jenny
(som hittade hit via Singelmamman)

mammakicki sa...

Jag utgår iaf från att historien om Camilla Henemark är sann och att kaffeflickshistorierna är sanna. Att en person är otrogen är visserligen inte något som allmänheten behöver upplysas om men kaffeflickorna... Jag tror att Henemarkhistorien har lyfts fram bl. a just för att bekräfta hur dessa gubbtolvsfester har sett ut. Detta är till syvende och sist det enda sättet att granska kungahuset så man kan väl säga att de har bitit sig själva i svansen - big time! De har ju alla experter att tillgå inom olika områden, kunde inte någon ha talat om för Kungen att han kanske skulle släppa lite på arrogansen och rentutav själva föreslå en större öppenhet? Att han har åtalsimmunitet är ju en gammal kvarleva som också borde ha setts över. Nu tror jag väl inte att Kungen har gjort något han skulle kunna åtalas för men det handlar inte om det. Jag har alltid stört mig på att Kungen är så arrogant när han besvarar frågor från pressen. Han verkar inte förstå att det är en av deras största funktioner att förse rojalisterna med stoff angående deras liv och leverne. Han tyckte det var tjatigt med frågorna kring kronprinsessans bröllop men han tyckte likväl att det var ok att ansöka om extra anslag från skattekistan för att finansiera spektaklet. Jag är så arg, märks det? Skönt att jag får avreagera mig här litegrann, jag tror att mina vänner som läser min blogg tror att jag har blivit galen på riktigt.

Nilla; Jag är här på NZ i egenskap av Ericssonfru. Min man jobbar för Ericsson och vi är här på kontrakt i ca 2 år. Jag har alltså rätt mycket tid att lusläsa tidningarna på nätet och förfasa mig över Kungens beteende. Jag har dock varit med i Republikanska föreningen i flera år så min ilska är inte reaktionär på något sätt.

Mika sa...

Klart att det är fruktansvärt synd om tjejerna som arbetar/blir utnyttjade i porrbranschen.
Helt klart!!! Jag önskar så att den där inställningen som finns bland många att porrbranschen är ok och till och med bra bara skulle försvinna och dö. Det är för sorgligt att det faktiskt finns dom som tycker/tänker det, och blir upprörda över att det finns dom som öppet kritiserar den.

cat sa...

Hear hear! Jag håller med dig fullkomligt. Ingen man eller kvinna har rätt att utnyttja andra människor för sitt eget nöjes skull!
Om jag fick bestämma så skulle nu kungahuset få stå sitt kast och avvecklas.

Tant Grön sa...

WORD!Heja dig!

nillas liv på pinnen sa...

Magica: Helt okej med republik för mig.

Singel: Varsågod. Ibland blir jag förbannad.

Kluringen: Hej! Nu kommer jag att tänka på Aftonbladets Kluring som jag gillade big time när jag var liten. Är det den Kluringen du inspirerats av?

Mammacicki: Man kan verkligen ifrågasätta ett och annat när det gäller fjäsket för kungafamiljen. Deras blotta existens signalerar att vissa människor är mer värda än andra och det får givetvis konsekvenser.
Oj, vad jag skulle skriva om jag hade två år till mitt förfogande så där! Minst en roman skulle det bli.

Mika: Det är det som gör mig så jävla upprörd! Att man betraktar prostitution och halvprostitution som något normalt, något som män har rätt till. Det gör mig oxtokig.

Cat: Det skulle jag också vilja se!

Tant Grön: Och heja dig! Med snyggaste profilbilden! =)

mockapocka sa...

Kungen är en gris.