måndag 22 augusti 2011

Hur avslutar man en fest?

Har vaknat och upptäckt att det är måndag morgon. Har stapplat ur sängen på onda ben. (Läste för några år sedan en intervju med Christer Lindarw där han sa att när man nått femtioårsåldern har man alltid ont någonstans när man vaknar på morgonen, och han hade rätt.)
Har bestämt mig för att inte jobba idag. Jobbar man bara halvtid så ska man inte åka till jobbet varje dag, så är det bara. Nu ska jag istället fortsätta skriva på min beiga roman. Tro det, eller ej, men festen håller fortfarande på. Jag misstänker att den här författaren (that would be me) inte vet hur man avslutar en fest. Alla tips och råd är sålunda välkomna.

24 kommentarer:

Lippe sa...

Man börjar med att plocka undan glas och disk, greja lite. Sedan sänker man volymen på stereon och nästa steg är att stänga av stereon helt och blåsa ut ev. tända ljus.
Eller så gör jag iaf!

Malla sa...

jag är en partypooper och säger til folk att nu får dom fara för jag är trött. Jag skäms inte ens. När klockan är mitt på natten eller tidig morgon, då vill jag sova.

Duktiga Tjejen sa...

Haha! Den enda lösningen som verkligen funkar är att aldrig starta festen från första början...

Anonym sa...

Kanske påminna om att det är måndag morgon och att folk behöver åka till jobbet.. vissa i alla fall.

XXX sa...

Det är väl nån som ramlar och skär sig så att någon annan får ringa efter ambulans. Sen självdör festen. Eller vad vet jag? Går aldrig på fest, blir inte bjuden. Tråkig serru!

Åsa Hellberg sa...

Gör slut på spriten?

Marina sa...

Värdinnan kan väl gå och lägga sig?

Mamma J sa...

I en bok?

Då hoppar man bara direkt till dagen efter - när värdinnan eller värden vaknar upp och kanske går omkring och summerar dagen/kvällen innan medan han/hon går runt och plockar undan/står i duschen lagom fulla med ågren eller bakfylla eller vadsom...

I verkliga livet så ber jag folk gå hem om de inte gör det när jag tycker att de borde :-).

Magica de Hex sa...

Har också hört att om man fyllt 50 och vaknar på morgonen - och inte har ont någonstans - då är man död.

Mette sa...

Jag brukar ta mig en rejäl sup och däcka i soffan med vansinnigt hög musik.

cat sa...

I en bok så kan du ju se till att något dramatiskt händer. Tex kan det ju börja brinna i någon gardin. Då kan brandkåren avsluta festen åt dig ;)

Anonym sa...

Festen kommer av sig när något händer. Kanske ett telefonsamtal gör att den avslutas abrupt, eller nåt i den stilen. Om det blir dramatik eller komik kan du ju välja själv.. :)

S sa...

Jag blir bara så trött, men det är väl ett trist sätt att sluta på egentligen. Partypinglans tid är som svunna tider...

Småländskan sa...

Börja helt enkelt på ett nytt kapitel och låt läsarna själva fantisera om avslutet på festen.
För håller de på så här, så festar de sig igenom hela boken...

Småländskan igen sa...

Sen undrar jag om det är Sollan som är festvärdinna? Jag tror egentligen inte det, men jag vet inte så mycket om de övriga karaktärerna, eftersom du aldrig, aldrig skriver nåt om dem numera!! Faktiskt!!

Katarina sa...

Är det ingen som blivit pinsamt överförfriskad och börjat kladda på fel personer? Eller sjunga falskt? Eller kanske till och med kräkas...

Sånt där som brukar skrämma andra på flykten.

Annars får man ta till det grova artilleriet - tända taklampan och släpa fram dammsugaren.

För övrigt vill jag påpeka att du inte nått femtioårsåldern ännu. Väl?

Spader Madame sa...

Göm alkoholen. Då går det undan. I alla fall i Lilla byn.

Knasterfaster sa...

Jag vet inte hur man avslutar en fest för jag har aldrig haft någon. När det är discon i skolan så brukar vi tända lyset och stänga av musiken.

Mika sa...

Hm... ett tråkigt sätt att avsluta en fest är när "sömntutan" (alla fester har en sådan) ringer taxi.... trots att ingen ens funderat på att åka hem.
Ett annat är att någon kommer på att det finns mer sprit nere på stadshotellet... ett tredje är att värdinnan somnar och därför försvinner festen av sig själv. Och allt som finns kvar är disken nästa morgon som ett minne...

Shamrock sa...

ett lite mord kanske - om det är en deckare, annars kanske det inte passar så bra. Matförgiftning, drängfylla, otrohetsskandaler eller bara att folk tackar för sig och går....

Zelda sa...

Strömavbrott får slut på de flesta fester. Allt blir mörkt, musiken tystnar osv. Lagom till att strömmen kommit tillbaka har de flesta tröttnat och gått.
Det hände i alla fall på en 40-årsskiva jag var på för några år sen =)

Märta sa...

Verkar vara en bra fest det där. Måste den avslutas så föreslår jag ett litet mord eller möjligtvis en naturkatastrof såsom stopp i toaletten eller slut på isen.

nillas liv på pinnen sa...

Till alla: Ni är så BRA!!! Nu har jag ju material för hur många fester som helst! Jag har världens bästa kommentatorer, vet ni det? <3

Anneli Stålberg sa...

Låt värdinnan gå upp på bordet och göra en stagedive, sedan säger hon godnatt och går och lägger sig :)