lördag 20 augusti 2011

Medelålderns not so diskreta charm

Nu när jag tagit tag i min bloggs utseende känner jag att jag även borde styra in den i rätt kategori. Är det här en medelålderskrisblogg eller inte? Jo, men det är ju det.
Och mina ögonbryn har en tendens att rufsa till sig när jag sover. Det är ett förhållandevis nytt fenomen för mig så jag tror att det kan kategoriseras som ett medelålderskrisproblem.
Om det bara var att kamma till dem i samband med morgontoaletten vore problemet ringa, men så är det förstås inte. Kanske är det här ett så vanligt problem att alla som läser detta nu bara: Ah men aaah, det problemet kan man ju bli galen på! Jag misstänker det. Och hoppas, för finns det något värre än att vara den enda som har ett problem? Det är då man känner sig udda på ett dåligt sätt. Det finns ju bra udda också, som Julia Roberts rufsiga hår i Erin Brockovich, och Meg Ryans gångstil. Det är exempel på udda som går hem, mina ögonbryn hör till den typ av udda som inte går hem.
Om de bara var rufsiga skulle jag inte klaga, men nu kommer vi till kärnan i det här inlägget: de gör ont. Hårstrån som ligger åt fel håll gör det, inflammation i hårsäcken förmodligen. Kan bara åtgärdas med att hårstrået rycks bort så att hårsäcken får en chans att återhämta sig.
I det här skedet står jag inför två problem. Det ena är att jag behöver en pincett. Jag köper en i veckan, ändå finns det ingen när jag ska ha den. Kanske bygger någon i familjen en hemlig pincettskulptur av jävligt ansenlig storlek, det är min teori.
Om jag mot förmodan råkar hitta en pincett så inträder problem nummer två: jag har läst att man inte ska rycka bort de onda hårstråna i ögonbrynen, för äldre kvinnor som gör det har snart inga ögonbryn kvar och måste därför måla dit dem, och det vill inte jag. Jag pallar liksom inte hela sminkgrejen, först behöva lägga en massa pengar på det och sedan använda tid på morgnarna till själva målandet. Kanske måsta kliva upp tidigare till och med.
Jag förväntar mig inte att ni har en lösning, men om ni inte säger att ni har samma problem som jag så kommer det kännas som att jag inte har några kompisar.

27 kommentarer:

MissC sa...

Vad gäller de rufsiga brynen är mitt tips att du ansar dem en aning ;) Ta kammen, dra den under så att brynen står upp å klipp. Men ta liiite åt gången så du inte kapar allt!!

Hårsäcksproblemet???

Hanna Lans sa...

Jag har en ögonfrans som växer åt fel håll. Räknas det? ;)

Joanna Björkqvist sa...

Hittade dig av en slump och blir förstås nyfiken på den där beige romanen du skriver... Har kikat runt lite på din blogg, men i alla hast inte hittat vad den handlar om... Så, vad är det för en bok?

Själv har jag också skrivit en bok, men den kanske också är beige, för jag har fått två refuseringar och väntar på ytterligare fyra... ;)

Gafflan sa...

Ögonbryn är ju en knepig historia. Jag drar bort några strån då och då som hamnat på utsidan vad som kan tänkas vara bryn. Mina är väldigt ljusa just nu, solen tror jag som gjort det, jag vet inte än. Så har dom fläckvis inga hår alls så det är besvärligt att få form på dom. Så ja...jag tycker bryn är jobbiga.

Drottning M sa...

det gör skitont, fattar inte hur ett litet felvänt hårstrå kan ömma så. men när man rycker bort det så försvinner nästan hela ögonbrynet. jag blir irriterad när det visar sig att det egentligen bara är ett enda hårstrå som administrerar yttre delen av ögonbrynet.

reneesfotoblogg sa...

Har du ögonbryn!?

Agneta sa...

Klipp dem som MissC skriver, men försiktigt! Det kan bli väldigt väldigt fult om man råkar klippa fel!!! Har jag hört alltså...

Märta sa...

Ögonbryn vet jag inget om. Däremot finns den där pincettbermudatriangeln även i mitt hem! Vart tar de vägen?!

cat sa...

Jag tycker att mina ögonbryn är asjobbiga. Inte för att de är jätterufsiga utan de är mer ostyriga på annat sätt.
Då och då måste jag rycka ett och annat hår ur dem.
Jag löste problemet med de ständigt försvinnande pincetterna på följande sätt: jag knöt fast en i ett långt snöre och hängde inne i badrummet. Tralla, varje gång jag behöver en pincett, så hänger den där :)

cat sa...

Och så angående piffningen. Om du gör bilden ca 600 * 200 pixlar stor och väljer att den ska anpassa sig efter storleken, så bör den inte spilla över så mycket i alla fall inte till andra bloggar ;)

Shamrock sa...

Frisyrgele är grejen för ögonbryn (obs väldigt lite gelé går det åt). Pincetter har jag ett gäng men bara 2 som är ok. Familjen vet att nåde dem om någon av de 2 försvinner - då tar det hus i helsike så att säga

Knasterfaster sa...

Om du skaffar en lugg som går ner över ögonbrynen så spelar väl ögonbrynsrufset ingen roll? Ett annat tips är att du slutar spegla dig. Det man inte ser mår man inte illa av.

Zelda sa...

Rufsiga ögonbryn har jag inga problem med. Däremot så upptäcker jag titt som tätt nåt ensamt grått grovt strå som jag då får VÄLDIGT bråttom att plocka bort. Och de bara ploppar upp sådär hux flux! Ibland känns det som det sker från en timme till en annan.
Vet inte vad jag gjort för ont ;)

Helena sa...

När kommer bild? :)

Mika sa...

Äh! Jag säger:
Strunta i sminket och strunta i ögonbryn!
Ryck eller bränn bort eländet, och går inte DET "udda hem" så skaffa lång lugg.
Lång lugg är alltid charmigt.

(annars är jag en sån som rycker... och rycker och rycker... men enligt mina upplevelser så behöver du inte vara nämnvärt rädd för att ryckande ska göra att du blir utan buskage över ögonen.)

Kram
Mika

nillas liv på pinnen sa...

MissC: Med min dåliga syn ska jag nog inte ge mig på att ansa ögonbryn med sax...Kan sluta hursomhelst.

Hanna: Det räcker. Gör det ont?

Joanna: Jag har skrivit en del om min roman under etiketten 'Om att skriva', men inget som egentligen ger ett uttömmande svar.
Jag gick en skrivarkurs på en folkhögskola förra året och påbörjade då ett skrivprojekt som nu är på väg att bli en roman. Jag har skrivit halva kanske och det går långsamt, för jag skriver långsamt, men det är det roligaste jag gjort i hela mitt liv.
'Beige' refererar till huvudpersonen som gärna vill smälta in och inte göra något väsen av sig. Handlingen har växt fram under skrivandets gång men jag har nu, sedan en tid tillbaka, en ganska klar bild av vart berättelsen kommer ta vägen. Jag hoppas på att ha kommit till slutet innan året är slut, sedan vidtar redigering för att fila bort alla inkonsekvenser o dyl.
Jag kommer in till dig för att kolla vad du skrivit!

Gafflan: Skönt att höra att du också har jobbiga ögonbryn. Mina är också ganska blekta f n.

Drottning M: UNDERBART att det finns en till som känner SMÄRTAN! Kanske är jag lite normal ändå?

Osloskånskan sa...

Japp. Klipp dom, sax is da shit.

Fru Gårman sa...

Alltså, med det där leendet kan du ju vara utan ögonbryn. Det jämnar liksom ut sig.

nillas liv på pinnen sa...

Renée: Noe, what gave you that idea?!

Sos: Som jag påpekade för MissC, så är det bäst för mig att inte använda sax i ansiktet...

Märta: Vad säger du? Jag som trodde mina döttrar var de skyldiga! De kan ju knappast förskingra pincetter hos dig också. =/

Cat: Pixlar, hm. Jag måste nog kalla in mina döttrar för att tolka din kommentar.
Skönt att du har jobbiga ögonbryn iaf.

Shamrock: Jag kanske skulle jobba lite mer på det hotfulla intrycket...? Frisyrgelé på ögonbrynen känns lite twilight...scary.

Knaster: Du tycker jag ska sluta titta mig i spegeln? Ja, det kanske är enda lösningen. Lugg som hänger och slänger ända ner över ögonbrynen funkar inte för mig.

Zelda: GRÅ hårstrån? Vad hemskt!

Helena: Alltså nu har jag ju bild på nedre delen av mitt ansikte på min blogg. 2014 kanske det kommer en bild på övre delen.

Mika: Lång slängig lugg är läskigt, ger en konstant känsla av att vara under attack. Jag tror jag bränner bort skiten. Har du tagit patent på den metoden?

Oslo: Sax i närheten av ögonen is NOT da shit när man ser dåligt, letmetellya.

Fru Gårman: Du är rätt bra på kommentarer du!

Lippe sa...

Det finns ju hårnät man kan sova med för att spara på håret och då fundrar jag på om du inte ska uppfinna något motsvarande för ögonbryn? Typ sådana där som man får till att sätta över ögononen på flyget fast bara till ögonbrynen.
Ögonbrynsrufs är väl en av de få saker som jag inte har problem med, rufsiga - ja, ont - nej!

Mika sa...

Kan inte vara så svårt... prova doppa en trasa i sprit, tutta eld och liksom svinga den mot ögonbrynen. FOFF! Borta!

...men om du vill ha lång lugg så råder jag dig att sätta en klämma i den först.

Annars gillar jag Lippes ide! Och jag kräver bildbevis om du uppfinner en/ett par.

Marina sa...

Kan inte säga att jag lider av detta problem, däremot har du gjort mig skräckslagen inför vad som komma skall - jag som är begåvad med ögonbrynsrufs av enorm dignitet, tänk om de ska börja ställa sig åt fel håll och göra ont, alla på en gång...!!

Malla sa...

boka tid på närmsta salong, brukar kosta en 2hundring att få dem fixade. Eller kamma lite bara.

nillas liv på pinnen sa...

Lippe: Hårnär för ögonbrynen...? Well oh well oh wop.

Mika: Eldandet är väl ändå den idé som jag lutar mest åt. Lär gå snabbt iaf.

Marina: Vänta bara! Hur sover du egentligen? I vilken ställning, alltså.

Malla: Det här är inget salongsproblem, snarare ett vårdcentralsdito. De gör ju ONT, damn it.

Joanna Björkqvist sa...

Kul att du har siktet på att vara klar vid årets slut i alla fall! Ska bli kul att följa hur det går.

När jag skrivit klart insåg jag hur låååång romanen faktiskt var, så jag har otroligt nog tagit bort mycket mer än hälften, för det är knappast så att den håller för att bli över 800 sidor... Då blev det ju ibland lite knepigt eftersom jag hänvisade till någon som hänt, fast jag nu tagit bort det... Jag höll på att bli alldeles yr! :)

Jag har svarat dig på min blogg, för lustigt nog måste vi faktiskt ha åkt med samma plan hem i somras! Vilken liten värld! :)

Mette sa...

Heja fru Gårman!

Och oj så tacksam jag blev över att inte ha ditt problem, Nilla. Verkar ju asjobbigt. Vi kan väl vara kompisar ändå?

Och KEDJA FAST pincetten, säger jag bara.

nillas liv på pinnen sa...

Joanna: Verkligen superliten! Så himla konstigt att jag kände på mig att hon i blommiga klänningen var du...trots att jag inte hade en aning om vem du var när jag stod där i kön.

Mette: Vi KANSKE kan vara kompisar ändå. Och jag ska fundera på det där med kedja. Fast då måste man kanske borra...?