måndag 15 augusti 2011

Om att lösa problem

I morse var jag tvungen att flytta en fest jag en tid har planerat ha i mysig hemmiljö, till en hyrd lokal strax utanför Svängstuffa centrum. Insåg att det skulle bli jättetrångt för alla typ åttio gäster att dinera i hemmet, om ni fattar.
Så nu är festen i hyrlokalen. Och det känns inte heller bra. Tänk skolmatsal med ljusgrå väggar, vem vill ha en privat fest i en sån? Jag tror att jag måste flytta tillbaka kalaset, faktiskt. Jag får förvisso inte plats att duka för alla gäster då, men om jag slänger ihop ett buffébord med laxpudding, ställer en trave tallrikar bredvid och låter gästerna plocka ihop det de vill ha (typ laxpudding) och sedan mingla med sina tallrikar över huvudet likt servitriser/servitörer - då kan det nog bli bra.
Jag medger att det kan bli svårt för dem att äta i den ställningen (mjölksyra i armarna? råkar någon vippa sin mat i huvudet på någon annan? får de krakarna överhuvudtaget i sig någon mat?), men då kan jag ju gå vidare till nästa kapitel.

8 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Är det här ett avsnitt ur din bok eller är det på riktigt?

nillas liv på pinnen sa...

Knaster, det undrar jag med! Mina två världar har en tendens att flyta samman.

Maj Korner sa...

Det är väl inte förrän nästa år, om ens då, du fyller halvhundra?

Spader Madame sa...

Alltså... Har inte ni ett ett slott där ni bor?

cat sa...

Det kan bli ett väldigt intressant kalas om folk spiller laxpudding på varandra mest hela tiden ;) Fast jag skulle ju inte vilja vara den som sedan måste städa upp.

Anonym sa...

Mingel med laxpudding högt och lågt, det kan sluta hur som helst... ;)

Singelmamman sa...

Mingel är aldrig fel. Om du frågar mig. Mingel med laxpudding var en nyhet förstås, men varför inte.

Mika sa...

Dom bästa festerna är där gästerna inte riktigt verkar få plats. Det värsta som finns är dom i grå miljö med alldeles för stor yta. Nej! Kör på buffé!!! Vilka härliga möten! Hur många kommer inte spilla på en annan gäst? Hur många intressanta samtal kommer komma upp? Kanske någon träffa sitt livs kärlek...
Jag röstar på buffé!!!!

Tror jag ska ordna en buffé fest själv faktiskt!