söndag 28 augusti 2011

Söndagar är bra dagar för då kan man göra lite vad man vill och skita i resten

När jag är ensam hemma måste jag ta tillfället i akt att skriva på min beiga roman, och eftersom maken nyss försvann ut genom dörren för att inte återkomma på några timmar, är jag nu tvungen att raskt lägga dammsugningsplanerna på hyllan.
Jag som hade tänkt dammsuga, det hade jag verkligen.
Det ser ut som att det framöver kommer bli mycket sådan här ensamtid (och därmed väldigt lite dammsugning), för i fredags lämnade vår tjugoåring boet för att flytta ihop med en kompis på prov. Provet består inte i att testa relationen utan ekonomin. Jag har en känsla av att de kommer få det att gå ihop; när maken och jag kom hem från stugan var kylskåpet länsat. Visar inte det på ekonomiskt sinne så vet jag inte vad.
Vår sjuttonåring kommer inte heller förse mig med mycket dammsugartid, misstänker jag, för hon bor mer hos pojkvännen än hemma. Mycket mer. Han är gullig och så, jodå, men jag förstår ändå inte att hon i parti och minut föredrar hans sällskap framför sina ömma pärons. Hon brukar påminna mig om att jag flyttade hemifrån vid sjutton års ålder, men det var ju en helt annan sak! På den tiden var föräldrar inte alls så framsynta, moderna och alerta som vi är idag. Mer som fossiler var de.
För att tillfälligt råda bot på situationen har jag ikväll bokat tre biobiljetter på rad; en till mig och en vardera åt döttrarna. Så att jag får sitta bredvid dem en stund. Bridesmaids ska vi se. Jag har redan sett den och känner att den måste de bara uppleva. Tillsammans med sin mamma.

18 kommentarer:

Agneta sa...

Det är ju stor skillnad på oss som mammor och på hur våra mammor var! Jag menar, jag är ju ingen mamma som inte hänger med och jag har koll på allt! Ju!

Fru Gårman sa...

Stort ekonomiskt sinne där, hör jag. Och klart våra föräldrar var rena stenåldern. Förutom min mamma som trodde att hon var fjorton, vilket för övrigt var skälet till att jag flyttade hemifrån när jag var 16. :)

Anonym sa...

Tänk att är det inte konstigt det där att vissa saker lägger dom aldrig på minnet, medans vissa snappar de upp direkt och använder som argument i tid och otid... ;)

Maria sa...

Jag avundas dig som har tagit dig tid/möjlighet att skriva en bok. Det skulle jag med vilja göra om jag bara vågade....
Men var sak har ju sin tid så det är inte för sent ännu!

Ha en fin söndag och hoppas att du får gjort vad du ska ;)

Kram

Singelmamman sa...

Bridesmaides såg jag med min dotter. Bra val att se just med en, eller två döttrar. Och här är det min son som hellre bor hos sin flickvän än hemma hos mig. Också väldigt konstig prioritering.

Marina sa...

Lite synd om dig alltså, eftersom det verkar som om möjligheterna att få dammsuga blir väldigt små ett tag framöver...

Fotograf Mette Ottosson sa...

Åh, då kanske man ska se den, nu har både du och min brorsa sagt att den är bra!

Märta sa...

Trist det där med minskad tid för dammsugning. Men ibland måste konstnärssjälar bita ihop och bara leverera. Bara är så. Trots att dammsugningen blir lidande.

Åsa Hellberg sa...

Den filmen vill jag också se!

Anonym sa...

Du kan väl höra av dig när dammråttorna blir så stora så de håller dig fången, så kommer jag och befriar dig. Jag är van vid dammråttor av kolossalformat.
Ha dä gött på bion!

Titti sa...

När kidsen flyttat hemifrån glömmer man de där gångerna när man önskade dem åt fanders...
dé é konsti´t!

Magica de Hex sa...

Såklart de måste. Man kanske skulle göra likaledes...

Mika sa...

Det måste kännas konstigt när dom får för sig att inte bo hemma längre. Jag ser inte fram emot den dagen när dom lämnar boet. Även om jag hoppas att dom gör det väl rustade och med stora vackra vingslag.
...härligt att gå på bio med sin mamma! Kanske skulle jag ta med min mamma på den med.
Kram
mika

Knasterfaster sa...

Jag funderade ett tag på om jag också skulle gå på den där bion och sitta bredvid dig och dina döttrar. För jag har inga döttrar och så träffar jag dig alldeles för sällan tycker jag. Det blev inte så.

Anneli Stålberg sa...

Dammsugning är ändå överskattat. Jag tycker att dina val av sysselsättning är mycket bättre. :)

Joanna Björkqvist sa...

Den första filmen jag såg ensam med min dotter var Mamma Mia. Innan dess hade jag bara tagit med båda barnen och sett lite blandade barnfilmer, men den här kände jag var fös oss. Och det var den.

Tårarna rann, så klart, när den lilla flickan i filmen skulle stå brud... Snyft, så stora de blir snabbt...

Cina sa...

Haha! Med ett sånt ekonomiskt sinne kan ju inget gå fel!
Klart man ska uppleva saker tillsammans med sin mamma, bio är kul! Min mamma tog med mig på en gammeldanskurs, hon är inte förlåten än! Fast jag kan å andra sidan fortfarande dansa polka!

cat sa...

Jag har hört att dammsugare mår bra av att användas så lite som möjligt ;-)
Du prioriterar helt rätt med andra ord.