Ett tiotal porslinstomtar, fem ljuslyktor, två överblommade amaryllis och obestämt antal julgranskulor med tillhörande äkta gran. Rester av ett pepparkakshus, liten skinkbit och oöppnad förpackning kalvsylta medföljer vid snabb överenskommelse.
Ja?
Nej?
31 kommentarer:
Nej.
Men tack. Vad generöst ändå.
Skinkan och syltan lät ju speciellt intressant - går de att spara till nästa jul?
Vi har nästan exakt samma saker, men kan slänga in en bit varmrökt lax. Ska bi byta jämnt? Kanske roligare med någon annans saker ett tag....?
Nej. Tack.
Näfifan. Gere till odjuren.
Ja tack! När kommer du med det? :)
Har eget....
Nixpix. Släng det i soporna bara!
Försök på Blocket eller Tradera!
Kalvsylta? Finns det fortfarande? Har inte ätit (eller saknat) det sedan farmor gjorde kalvsylta sist (julen -72). Tror inte jag vill ha eran. Ska fundera lite.
Om du tar min sill, rödbetssallad och de där pralinerna som ingen vill ha! Skickar dessutom med en massa äckligt vörtbröd.
Njaäe, jag tror det får vara bra ändå.
Nä tack, inte det minsta sugen på det faktiskt. :)
har nog med mitt eget
Jag avböjer vänligt men bestämt!
Kalvsylta ska ju vara väldigt nyttigt. Magert och så.
Därför har vi rensat bort det från vårt julbord. Vi kör HighCarbHighFat och blir runda och goa och glada.
Men jag gillar ljuslyktor. Det gör jag. Ljuslyktor kan man inte få för många av.
Hallå där - inget slit och släng hoppas jag!!!
Sortera så här: '
Tomtar - packa ned och återanvänd nästa år.
Ljuslyktor - se ovan (kan du även använda till påsk och midsommar, kräftskivor m.m. om de inte är för juliga)
Amaryllis och pepparkaks hus - kompostpåsen.
Gran - återvinningsstationen.
Sylta och skinka - till hunden.
Knasterfaster hade det ultimata konceptet.
Avstår definitivt! Ska försöka arkivera det vi redan har istället :)
Nä, nä, nä Knasterfaster! Inga rimmade saker till husdjuren! Deras njurar är inte anpassade till salt mat.
Tack, men nej tack!
Jag avstår, men tack ändå.
Porslinstomtar, ljuslyktor och överblommade Amaryllis har jag, liksom färgade kulor för grenen.
Ska fundera på det övriga .................................
har nu funderat färdigt. Tack för omtanken men, Nej Tack!
Det mesta har jag men pepparkakshusets smulor kan väl duga åt mina fåglar i trädet utanför. Förutsatt att du inte gjorde som mig limmade ihop jäkelskapet med superlim. Risk för fågeldöd i närområdet om jag matar med mitt
Lim till pepparkakshuset!?!! Det var det... finurligaste jag hört (läst) på länge. Ingen äter det ju ändå efter att det stått och blivit dammigt och soggigt under någon vecka, för att inte tala om bomull och annat som fastnar i. Lim får det bli, nästa år!
Nej men om du har lite ... prylar från Svenskt Tenn är jag rätt person!
Ja?
Nej?
Nej, har nog med mitt eget. Fast förresten, vi kanske kunde byta... ;)
Åsa:Jag är generös av mig. Can't help it.
Marina: Genom vacumförpackning medelst inblåsning? Ja,det tror jag.
Joanna: Om det inte vore för att du åkt till New York nu! Jag antar att du tog med dig dina rester.
Singel: Va?!
Magica: Jag har inga odjur, annars vore det förstås en bra idé.
Helena: Verkligen jättesnart, jag är döless på't.
Pillargontanten: Änte könstit? Här sitter vi med våra rester när vi skulle kunna äta upp dem.
Tvillingen: Men vilket slöseri! Jag skickar't till Norrland istället, de har inte så mycket däruppe har jag hört.
Renée: Speciellt skinkbiten kommer dra in stora summor där.
Mocka: Nu har du glest minne. Alla jular vi firat tillsammans har vi haft kalvsylta på bordet, fattas bara annat. 1972! Det var ju jättelänge sen.
Lippe: Pralinerna kan jag ta, såna blir aldrig äckliga. Men resten får du behålla, tror jag.
frunatmaken, Vero, Shamrock, Malde: Va?!
Katarina: HCHF låter som min jul. Bra om man inte vill frysa på vintern, tänker jag.
Jag skickar lyktorna!
Knaster: Tack men det där lät lite jobbigt, faktiskt. Och varför åka med ett stycke helt naturlig natur till återvinningsstationen? När man kan dumpa den där man tog den.
Gafflan: Tycker du, ja!
Anneli: Att arkivera överbliven julmat var något nytt för mig. Men alla idéer är bra utom de dåliga.
Renée: Nej, just det! Och ingen julgran till återvinningsstationen.
Småländskan, Cat, Titti: Va?!
Lisbeth: Jag är ganska säker på att vi limmar med smält socker. Inte är det superlim i alla fall, det skulle man känna på smaken.
Karin: Tricket är att äta det INNAN det blir dammigt och soggigt. Och då ska huset helst inte vara ihopfogat med superlim.
MUD: Svenskt tenn? Vanligt tenn har jag hört talas om men inte nationalistiskt tenn. Men det är väl det nya svarta, förstås?
fruntimmerslivet: Jag knölar i detta nu ner allt i en fin kartong. Skickar imorgon!
På gammalt sätt gräver vi ner i trädgården, för att gräva upp nästa jul :) Årgångsjulmat kallar vi det! Antingen blir det extra fint eller så är det helmögligt och kan användas som ädelost. Winn, winn! :D
Anneli: Ha ha, låter som att det kan bli en intressant pressylta av det hela...
Ok, men då har jag typ inte sett den och inte ätit heller. Känns skumt med sylta. Den dallrar.
Skicka en kommentar