lördag 26 maj 2012

Till hösten ska jag jobba heltid igen

Man kan verkligen undra vilken korkskalle som kom på den idén? Det kan inte ha varit jag i alla fall för jag vill ju skriva. (Förklarar för mig själv.) Skriva, skriva, skriva. När jag jobbar heltid har jag varken tid eller ork för det. Kanske tänkte jag att jag har så himla många år kvar att leva att jag lika gärna kan slänga bort några på vägen? Antagligen, med tanke på att 1) jag bara är i fyrtioårsåldern och 2) livet sniglar sig fram i långsammaste tempot.

Och varför dricker jag kaffe? Det är en annan fråga på samma masochistiska tema. Denna hemska, beska och äckliga sörja. Började för några år sedan i syfte att ersätta mitt treodrickande, steg för steg skulle treon fasas ut. (Tänk linjärt ekvationssystem där kaffedrickandets växande står i omvänd proportion till treodrickandets avtagande; det var onekligen smart tänkt.) Idag dricker jag både kaffe och treo. Trots att båda dryckerna smakar fan.

Slutsats 
Ja, vart tänkte jag komma med det här? Något om att jag har råd att fortsätta jobba halvtid om jag slutar köpa allt dyrt kaffe? Och att jag kan säga upp mig om jag dessutom skippar treon?

20 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Du kanske kan gå ned i någon form av självhjälpsgrupp? Fråga mig. De är jättebra för allt möjligt.

Singelmamman sa...

Är det dyrt med treodrickandet vore ju det onekligen ett incitament kan jag tänka. Att sluta alltså, för att ha råd att sluta. Jobba på heltid, alltså. Jag skriver väldigt ofullständigt märker jag. Men det är ju tidigt på morgonen och jag har en dag av "göra absolut ingenting" framför mig. Hjärnan är visst redan där.

Realisten sa...

Förlåt, men jag kan inte tänka linjärt ekvationssystem.

Agneta sa...

Heltid?! Gör det inte!

...om bland annat... sa...

Ja, ibland undrar man hur man tänker egentligen, om man tänker alls, eller så kanske det är det man gör. Tänker för mycket...

Anonym sa...

Aha är det därför jag är pank jämt? Du kan absolut inte börja jobba heltid, behöver din klokhet här förstår du väl OCH alla dina böcker! fast då blir jag ju ännu fattigare förstås. Hur blev det här nu då??

Kati sa...

Ugh, I know what you mean. Deltid med heltidslön borde vara en mänsklig rättighet. Ett kreativitetsstipendium från arbetsgivaren, liksom. Hur ska annars Sveriges litteraturförsörjning säkras? ATT ingen politiker har tänkt på det. Det måste ju vara världens bästa vallöfte. :)

Karin sa...

- Kaffe i små doser medför ångest och hjärtklappning. Kaffe i stora doser medför hjärtförlamning och död, sade mannen.

- Men vi dricker varken i små eller stora doser, vi dricker ur plastmuggar från EPA, sa Lasse.

(Fritt ur minnet. Gissa vilken bok!)

Vad jag vill ha sagt med detta är att kaffe är rätt gott och för närvarande anses det rentav nyttigt, vilket inte Treo är.
Seså: skaffa dig en rejäl plastmugg från EPA!

Spader Madame sa...

Kaffe är gott. Du har fel. Fel, fel, fel. 75% - du vet tre fjärdedelar. Livet består inte bara av helor och halvor. Ska du vara på hemmaplan vecka 31?

Magica de Hex sa...

Bara i fyrtioårsåldern ...?

Mika sa...

Treo och kaffe... och kanske all föda förutom nudlar. Så lever väl våra studenter har jag förstått...Inte mer än rätt att halvtidslärare ska leva så med! Så hoppas jag att du kan fortsätta skriva...

Kram
Mika

nillas liv på pinnen sa...

Åsa: Självhjälpsgrupp? Ni som läser min blogg är min självhjälpsgrupp, har du inte förstått det?

Singel: Jag älskar göra-absolut-ingenting-dagar. Såvida jag inte förstör dem genom att trycka in "någonting".

Realisten: Jodå, det kan du.

Agneta: Kan du skrika lite högre! Känner att det skulle behövas att någon skrek mig rakt i örat.

Anna: Eventuellt gjorde jag det i det här fallet. Tänkte för mycket på pengar...

Tant Björn: Varför är du alltid pank? Jag kommer bara ge ut en eller två böcker per decennium, skulle jag tro. Dessutom kanske jag publicerar dem här på bloggen, så det blir nog inte så dyrt för dig.

Kati: Ja, fi fan. Tror de att vi författare är några idealister, eller?

Karin: Nej, jag vet inte vilken bok! Men ett EPA hade vi här i min stad när jag var liten. Det var grejer det.

Spader: Men vet du! På min skola i stan höjer man usken till hösten med 20%! Tro det eller ej, men det är sant. Så om jag går ner till 80% tjänst/lön får jag (nästan) jobba heltid. Vad säger du om den ekvationen? Min kommun är fantastiska på att räkna ut det. Och jag är fantastiskt sugen på att trycka upp mitt anställningsbevis i arslet på dem som kom på idén.
Just vecka 31 kan maken och jag vara bortresta...=( Jag återkommer när jag vet exakt.

Magica: Yes, mi dear. Du ser, man är i fyrtioårsåldern fram till dagen man fyller femtio. Många dagar kvar, sålunda. Ville du något mer?

Mika: Jag kommer fortsätta skriva, allt annat är omöjligt. Om jag behöver leva som en student får jag leva som en student! Men jag tror jag hoppar över festandet.

Karin sa...

Kastrullresan!

nillas liv på pinnen sa...

Karin: JA, Pip-Larssons! Fast jag läste inte boken vad jag kan minnas, såg den bara på TV.

Märta sa...

Jag tror inte på ekvationer. Eller är de i dem man drar roten ur det onda? Isf är svaret att det är helt OMÖJLIGT att du jobbar heltid om du ska hinna prångla ut böcker i samma takt jag tänkt läsa dem.
Vad det har med kaffe att göra vet jag inte.

reneesfotoblogg sa...

Om allt stämmer med mina uträkningar, och då använder jag det linjära ekvationssystemet och om du går upp på heltid till hösten så kommer du att om fem år och några månader med full kraft springa in i den där berömda väggen så lyd ett gott råd och lyssna på en som vet vad den talar om...........
(Den meningen gick inte av för hackor och den ska läsas utan inandning)

Spader Madame sa...

Men så härligt att lärarna verkligen får jobba litet grand för sin feta lön. Kvaliteten ökar också när lärarna får liltet fart under glaoscherna!

nillas liv på pinnen sa...

Märta: Jag vet inte heller var kaffet kom in i det hela, men jag håller med dig om att det är omöjligt för mig att jobba heltid. Och ändå ska jag göra det...

Renée: Ja, jobba heltid fem år på raken som lärare, det rekommenderar jag ingen att göra. Inte som jobbet ser ut idag. Men jag ska jobba ett år, sedan får jag se.
Jag är förövrigt imponerad av din ekvationslösningsförmåga!

Spader: Eller hur! En av mina kollegor hade sånt drag under sina att hon föll ner för en av skolans trappor för några veckor sedan. Hon är fortfarande sjukskriven.

mockapocka sa...

Du skulle kunna forska i stället. Formen (det där med frågeställning, undersökning och slutsats) verkar sitta som en smäck. Då får du både skriva, jobba heltid, bestämma arbetstider efter ork och humör och du kan dricka hur mycket kaffe och treo som du behagar.
Perfekt om du frågar mig.

Agneta sa...

GÖR DET INTE!!!