tisdag 17 juli 2012

När jag är nyklippt ser jag ut som en igelkott

Min frisyr har sin peak först fjorton dagar efter klippning. Just då är längden på mina hårstrån perfekt. Min plan, när jag ringde min frisersalong tidigare idag, var sålunda att boka tid för klippning på dagen två veckor innan mitt möte med förlaget. Det var en bra plan ända tills jag i andra änden hörde att min frisör var fullbokad både fjorton, tretton, tolv och elva dagar innan. Femton dagar innan var hennes sista semesterdag; 'vi är hemskt ledsna, men du kan kanske tänka dig någon annan frisör?'  Nej, det kan jag inte. Sämsta tillfället någonsin att börja experimentera med ny frisör, kommer inte på fråga.

Så nu ska jag klippas åtta dagar innan. Åtta. Jag vet inte hur kräsna förlag är när det gäller potentiella författares längd på håret, och jag är medveten om att jag kanske överdriver frisyrens betydelse i sammanhanget, men det känns inte bra. Åtta dagar efter klippning är mitt hår för kort. Jag ska be min frisör att inte klippa riktigt lika kort som vanligt, att det får bli något pyttelite längre, men risken är att hon då klipper så att det blir för mycket längre. Eller att hon blir osäker och klipper hur som helst. Speciellt om jag berättar att ett bokkontrakt kan stå på spel. Jag vet inte hur ni skulle göra, men ni får gärna skriva i kommentarsfältet att frisyren nog inte spelar så stor roll i bokbranschen. Ljug om ni måste.

20 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Sätt på dig baskern vid mötet med förlaget eller varför inte en sydväst?!

Magica de Hex sa...

Du är väl en riktig sötnos. Knasboll också.

Singelmamman sa...

Efter Knasterfasters och Magicas kommentarer känns det som om det mesta är sagt. Men jag är övertygad om att en frisyr inte spelar någon som helst roll vid förlagsmöte. I så fall, att det verkligen spelar roll, hade nog förlaget redan bett dig om en bild och frisyrförklaring.

Fotograf Mette Ottosson sa...

De kommer i vilket fall som helst att drunkna i din vackra rådjursblick och skita ett stort stycke i frisyren. Annars kan du väl alltid visa dekolletaget som sista utväg, om du märker att blickarna börjar dras mot skulten? Det ordnar sig.

Åsa Hellberg sa...

Spelar ingen roll!!!

h sa...

Å vart är bilden på frisyren din då?? Va va va???


Jo det är klart det spelar roll...det är inte så viktigt vad din bok handlar om...det viktigaste är att du ser snygg ut på omslaget. ;)

Anonym sa...

Bara det att du ska träffa nån på ett förlag är väl stort nog. Wow! Men frisyren, nää 8 dagar är på tok för lite. Har samma problem liksom 14 dagar it is! Fast jag ser inte ut som en igelkott utan som en blandning mellan tant och tax. Ja skratta du men det är för jävligt.
Men du, Bär hatt! Sofistikerat, lite mystiskt och slår alla med häpnad. Du gör succe´
Heja Nilla!

Småländskan sa...

Jag tror att frisyren spelar en väldigt stor roll när man, som du, ska introduceras i romanskriveribranschen. Ja, det tror jag. Så att vara för-åtta-dar-sen-klippt måste vara ett stort minus för dig.
Tyvärr får jag och alla andra känna oss blåsta på både den beiga och den aubergina nu.
Ta nya tag. Se till att vara klippt i tid inför den tredje färgromanen!
(Du skrev ju att det var ok att ljuga, eller...?)

Cina sa...

Hehe! Du bytte inte frisör i alla fall! Klokt! Jag tror på basker annars. Det känns väldigt kulturellt!

Det regnar INTE, Nilla! Du sa att det skulle det, den här första jobbveckan. Jag förgås stundtals på jobbet av solen som envisas med att lysa och får dra ned persiennerna.... ;)! Sant!

Skrivarstudio ordOide' sa...

Vad spännande!! Blir nyfiken på vilket förlag det gäller...ha, ha... Det där med frissan är du INTE ensam om!!!

Karin sa...

Inte för att det spelar någon roll, verkligen inte, men du sade väl att du gärna vill att de antecknar dig för ev återbudstider?

Annars är det tvättat hår som gäller. Från ett av mina första jobb har jag med mig levnadsregeln: "Aldrig en transfer med otvättat hår." Jag jobbade som färdledare då och första mötet med de nyanlända turisterna i transferbussen från flygplatsen var avgörande...

Spader Madame sa...

Jag kanske kan klippa dig när vi ses vecka 31? Chansen finns att det blir bättre. P>0 i alla fall.

Zelda sa...

Nu tror ju jag då att en 8-dagarsfrisyr kommer funka alldeles utmärkt. Men om du känner att de börjar fokusera för mycket på håret så kan du testa att fyra av den där bländande tandraden som du har på den lilla bilden här på bloggen.
Då kommer de garanterat att strunta i frisyren ;)

reneesfotoblogg sa...

Hade lite för bråttom och läste: När jag är nykter ser jag ut som en igelkott.
Häpp, som dom säger på cirkus!

nillas liv på pinnen sa...

Knaster: Basker i augusti? Jag vet inte...

Magica: Jag känner en till knasboll, men jag nämner inga namn.

Singel: De har faktiskt inte bett om någon bild, det är sant. Men jag hört att vissa REKOMMENDERAR att man skickar med foto när man skicka in sitt manus, och det måste ju stå för NÅNTING.

Mette: Öh ... vilket dekolletage?

Åsa: Tack för informationen! Du vet ju i alla fall hur det är. (Till skillnad från resten av menigheten här.)

Helena: I dagens ytfixerade samhälle ska man inte underskatta vikten av den där omslagsbilden. Det är det jag befarar.

Tant Björn: Ja, hatt, kanske. Och ett par feta solbrillor?

nillas liv på pinnen sa...

Smål: Du vet inte hur jag ser ut i håret åtta dagar efter klippning, så du ska inget säga.

Cina: Jo, det regnar. Då och då.

Skrivarstudio: Jag HOPPAS att jag så småningom kan berätta vilket förlag det är och att de vill ge ut min bok.

Karin: Jag har satt upp mig som förste reserv på alla klipptider. Resten av året. För att vara på den säkra sidan.

Spader: Varför har jag en känsla av att P<0 om du klipper mig? Minus sjuttio, eller så. Du har ju aldrig klippt mig så hur kan jag veta?

Zelda: Om jag leeeeeeer så hela tiden får jag nog ett kontrakt, tror du inte?

Renée: Ha, som om igelkottar brukar vara nyktra. Bah.

cat sa...

Jag tror att de kommer vara så upptagna med ditt manus att de glömmer se hur du ser ut i håret!

dominic sa...

du får lägga upp en bild! ^^

Linn sa...

Ja, alltså, du minns ju praktiken jag inte fick i maj, den jag åkte hela vägen till Stockholm för att få. Den fick jag inte på grund av att jag valde att klippa luggen dagen innan, i Lund. Hon klippte alldeles för kort. På eftermiddag, när jag var i Stockholm och gick på intervjun till den andra praktiken, den jag fick, så hade håret växt till sig lite.

nillas liv på pinnen sa...

Linn: That expains it! Det hänger på håret.