fredag 5 juli 2013

Semester är inte alltid en dans på rosor om man säger så

Ta dagen idag, till exempel, som började med depression över att semestern kommer ta slut. Det var väl dumt, kan man tycka, att slösa bort en semestermorgon på det, men det är ett faktum att semestrar tar slut och då är det klart att man blir deprimerad över det. Allt annat måste rimligen gå under rubriken förträngning.

Nå, depressionen avtog framåt niosnåret och jag började gladeligen planera min dag. För på semestern har man ju så mycket tid att göra så mycket roligt! Ja, jag behöver inte gå in på några detaljer, ni fattar hur det gick. Och nu är jag deprimerad igen. Jävla semesterjävel, skulle jag tänka om jag vore en sådan som svär, och det är jag ju. Snart är du ändå slut så varför är du här och begabbar mig???

Begabba är ett fint ord, tycker jag. BEGABBA. Och hur ofta används det? Inte ofta. Imorgon ska jag använda det vid minst tio tillfällen när jag pratar med folk. 'Begabba mig inte!' kan jag säga när någon driver med mig, men det finns säkert fler användningsområden. Hur kommer ni använda det?

13 kommentarer:

Spader Madame sa...

Jag kommer lura röven av Esset så han gör något knäppt move och sedan säger jag: Lurad av en skorpa, jag begabbade mig bara! Jävlar vad jag ska skratta!

Lippe sa...

Du är tillbaka! Och det har jag missat? Nåväl, jag har läst ifatt och jag tycker också att saker med historia är roligare, typ tappade bord. Dessutom känner jag ett lugn sprida sig, jag är över femtio, har fött barn och kan dejta the old fashion way :)

Karin sa...

Tio gånger säger du. OK. Jag får börja dagen med att begabba vattenkokaren för att den är så pinsamt långsam och sedan mitt tidiga morgonkaffe för att det aldrig är varmt nog utan måste köras lite extra i mikron, som jag gärna också begabbar för att den inte ens snurrar som de flesta andra mikros. Jaha, sen är sjön inte heller riktigt varm nog; begabbningsläge där. Och ogräset! Vad har det i mina rabatter att göra??? Ha! Kvickrot – begabb! Lönnsly, smörblommor, nässlor – dito. Två kvar... Vattenskidåkare för miljöförstöring och det uppmarscherande molntäcket för humörförstöring. Japp, färdigbegappat och klart. Känns fint!

Titti sa...

Kollade i Stora Ordlistan från anno 1987, som finns i vår bokhylla av märket Billy från IKEA.
Läste där förklaringen på BEGABBA, eftersom jag inte var riktigt säker på betydelsen.
Såg att det vid den tiden även fanns i formen BEGABBADE.
Så nu vet jag.

P.S Glad att du är tillbaka på bloggen igen D.S

Marina sa...

Kan du inte börja baklänges? Ta sista semesterdagen först, då blir de ju fler hela tiden!? Och det är absolut inte så att jag begabbar dig på något vis...;)

reneesfotoblogg sa...

Har du bytt jobb eller? Det vet väl varenda människa att lärare har en evighetslång sommarledighet!

Hanna Lans sa...

Vilket bra förslag som Marina kom med! Så ska jag försöka tänka mina resterande semesterveckor. Dagar? Suck, för snabbt går det i alla fall, särskilt när det är såhär varmt och skönt. Då vill man bara vara leeedig och utomhus.

nillas liv på pinnen sa...

Spader: Jag med! :D

Lippe: Ja, det är en himla tur att man är femtio. Tänk vad jobbigt det skulle vara annars.

Karin: Mycket bra begabbat! Herregud, om alla mina läsare vore som du. Inte så lata, menar jag.

Titti: Kul att se dig igen också! :)
Begabbade torde väl vara begabba i imperfekt, eller?

Marina: Haha, känner mig en aaaning begabbad men är man så uppfinningsrik som du får man begabba mig.

Renée: Ska du ha stryk?

Singelmamman sa...

Jag ska börja med att slå upp ordet begabba. Anar vad det betyder men är inte säker. Sen ska jag använda det. Antar jag.

Magica de Hex sa...

Puss på nosen.

DDT sa...

Sympatiserar med semesterångesten. Jag har redan varit ledig en hel vecka och ännu inte hittat min nya stil. Inte heller har jag tränat, plockat bär, utvecklat min personlighet eller kommit på vad jag ska göra med mitt liv. Blir lite orolig för hur jag ska hinna med allt.

Chillypea sa...

Oooh, jag är så glad att du är här och babblar igen! Du har saknats!

cat sa...

Hej vad kul att du är tillbaka i bloggosfären! Har saknat dina inlägg.
Vet inte riktigt om jag kommer kunna använda begabba i ett naturligt sammanhang, men går det så går det.