måndag 4 januari 2016

Mannen och hans jordgubbscheesecake

Jag har fått synpunkter på mannen och hans jordgubbscheesecake.

Den första synpunkten uttrycker upprördhet över att han fingrar på sin jordgubbscheesecake.
Ja, vid en första hastig blick kan man tycka att det bryter mot etiketten, men då glömmer man att det här är en DEJT där kontrahenterna inte känner varandra. Dels kan det vara så att han är så nervös att han inte vet vad han gör (fullt förståeligt), och dels kan det vara så att han famlar efter skeden och då råkar köra in fingrarna i cheesecakeen, eftersom han inte kan släppa kvinnan med blicken för att kolla var skeden är.

Den andra synpunkten är att en MAN inte väljer en jordgubbscheesecake när han går på fik.
Är det jordgubbarna som är omanliga, undrar man ju då. Nej, min pappa var galen i jordgubbar, det måste vara gelén som håller jordgubbarna på plats. För cheescake är manligt, ta bara Frödinge och hans ostkaka. Den svagt rosafärgade gelén, alltså. Det kan nog vara svårt för vissa män att mumsa på rosa gelé på ett offentligt café.
MEN DET ÄR INTE SVÅRT FÖR DEN HÄR MANNEN! Dah.

I alla fall så är vi framme vid de naturliga frågorna nu. De hon skrev på en lapp och tryckte ner i jeansfickan innan hon gick hemifrån. För när hon (till slut) smusslat upp lappen ur fickan och fått syn på första frågan så ställer hon väl den? Det skulle i alla fall jag göra. Om jag inte plötsligt kände att det var en skitdålig fråga. Det gäller att ha med sig erkänt bra frågor, så att man inte behöver tveka. Känner att det är dags att googla.

3 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Alltså, det är helt i sin ordning att fingra på en bit prinsesstårta (när man drar av marzipanen för att njuta av senare) men att köra ner fingrarna i rosa fruktgéle av pur nervositet.....det skulle aldrig George Clooney göra.

nillas liv på pinnen sa...

Renée: Jag såg honom göra det en gång! När han var på ett Sverigebesök.

Och så var det med den saken!

September sa...

Det är kanske bara jag som mest träffat på kanelbullegubbar... Erkänner att en cheesecakekille skulle kännas spännande... ;)