torsdag 18 maj 2017

Det är fan inte lätt att ha skånskt tema på sin blogg

Vad ska man skriva om liksom ... ?

Att skriva om medelålderskrisen var mycket enklare. Inte för att Skåne är ointressant, men så himla intressant är det inte heller, om man gör en rättvis analys.

En sak jag dock tycker är lite kittlande är att flabba betyder prata i Skåne. I Örebro (och i svenska akademins ordlista) betyder flabba skratta. Jag undrar hur det kan ha undgått skåningarna? Tittar de aldrig på svensk TV? Har de inga kompisar utanför Skånes gränser? Åker de aldrig hemifrån? Sitter de fullständigt fast i den skånska myllan?
Man kan undra, men så länge de verkar nöjda och glada har jag inget behov av att rätta dem. Mitt lärarkall till trots. Jag undrar bara hur fan det gick till.

Jao ... vad kan man mer skriva om Skåne ..................? .....................?

Det känns som att det finns risk för att den här bloggen självdör just på grund av Skåne. Synd på en så sprudlande och livaktig blogg, men i allt elände känns det i alla fall bra att felet är Skånes och inte blogginnehavarens. Känner mig oerhört lättad över det.

4 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Jag tycker att du har valt ett alldeles utmärkt tema men jag borde kanske hålla flabben.

reneesfotoblogg sa...

Inte vet jag vart min långa (och i någon mån spetsfundiga) kommentar på föregående inlägg tog vägen och nu är det så länge sedan så jag kommer inte ens ihåg innehållet. Men vafan inte ska du väl misströsta bara för att responsen uteblir. Kanske att du skulle försöka med det göteborgska (götebosska) idiomet istället. Göteborgarna är ju kända för sin humor.

nillas liv på pinnen sa...

Kalle: Naj, du ska inte hålla flabben! Inte på några villkor. Är så glad att jag har en skåning som kan läsa och faktagranska mina inlägg, annars skulle jag ju kunna ljuga hur mycket som helst.

Renée: Göteborg kommer inte på fråga! Det skulle kännas som största sveket mot Skåne, for gods sake...

Anna Christina sa...

Skåne är ett svårt tema för en ickeskåning. Men om någon fixar det, så är det du. ;)