torsdag 11 januari 2018

Imorgon sitter jag på tåget till Malmö

En av mina favoritsysselsättningar nuförtiden. Jag tycker om att åka tåg både hit och dit, men just den här sträckan är lite, lite bättre. Jag ska förklara varför, på ett så pedagogiskt sätt jag kan.

1. Tåg i Bergslagen kör första distansen, den mellan Örebro och Mjölby, och konduktörerna på de tågen är verkligen trevliga. Redan på långt håll ser jag att de blir skitglada över att jag kliver på tåget; det är den sortens konduktörer. Den bästa sorten.

2. Att man under resans gång passerar städer som Kumla, Hallsberg och Motala innan solen går ner, gör inte saken sämre.

3. Tågbytet i Mjölby är trivsamt som fan. En halvtimme mellan tågen, vilket är extremt lagom, och sedan avgår tåget till Malmö alltid från spår ett. Ping på den planeringen! Jag har nästan börjat älska perrongen vid spår ett, så hemma känner jag mig där nu.

4. Vet ni hur vackra de småländska skogarna är? Det vet jag. Och även så här års, när det är kolsvart utanför tågfönstret, ser jag dessa skogar för min inre syn, och det är en sällsam upplevelse utöver det vanliga.

Imorgon åker jag som sagt igen, en resa jag verkligen kan rekommendera!

6 kommentarer:

Markattan sa...

Örebro-Malmö? En fredageftermiddag?
Gillar verkligen att åka tåg men på fredagar vill jag vara på väg hem.
Ska du flytta?

Markattan

pralinen sa...

Välkommen till min stad!

Kalle Byx sa...

Tågbytet i Mjölby verkar extra lockande tycker jag.

Katarina sa...

Jag skulle inte ha trott att en halvtimme på en perrong i Mjölby skulle vara trivsamt, men om du säger att det är så tror jag dig förstås.

Hoppas du får en fin helg i Skåne.

DDT sa...

Vad händer när solen gått ned i Kumla, Örebro och Mjölby? Kommer vampyrerna ut då? Är det något alla vet, som jag har missat? Fan, jag borde kanske inte sovit mig igenom alla geografilektioner ändå.

nillas liv på pinnen sa...

DDT: Nej, det borde du verkligen inte ha gjort!!!