måndag 16 april 2018

En litterär helg

Vi har burit knytblus (förstås) och vi har läst till sidan etthundrafemtio i Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige.

Mycket mer kan man inte begära av en helg med avseende på produktivitet och synkroni.

För alla som följer Skånes och mitt rafflande läsäventyr: I lördags tragglade vi oss igenom ett ganska segt äventyr i Kolmårdens stora skogar. Bara att hålla reda på alla djur som befolkade intrigerna var en prövning, sedan skulle vi hänga med i handlingen också. Vi fick backa och läsa om vissa passager flera gånger. Igår morse, när vi läste vidare, lämnade Nils och hans gås äntligen Kolmården och landade i trakterna kring Örebro, vilket förstås livade upp läsningen en smula.

Men summa summarum: Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige är en ganska boring läsupplevelse. Vore det inte för att Skåne och jag är ett så strävsamt och målmedvetet par skulle vi ha gett upp för länge sen. Men nu är vi ju extremt uthålliga, faktum är att jag aldrig varit med om maken. Helt otroligt är det.

5 kommentarer:

Markattan sa...

Vi? Vilka exakt inkluderas i vi har burit knytblus? Snälla, säg att Skåne är med i bärandet.

Sa ju det om Holgersson, boring.
Men grattis till strävsamteriet..

Markattan

nillas liv på pinnen sa...

Markattan: Självklart har även Skåne burit knytblus! Fattas bara annat.

Markattan sa...

Då är jag nöjd?

Markattan

Kalle Byx sa...

Böcker är viktiga, även de tråkiga och knytblusar är tråkiga men viktiga ibland.

nillas liv på pinnen sa...

Kalle: Man får väl tänka så, att det tråkiga är viktigt. Annars kanske man bara har roligt hela tiden, och hur skulle det se ut?