lördag 23 mars 2019

Nillas lilla oberäkneliga

Vad jag är nöjd med det bloggnamnet! Inte bara för att det passar på min mischmasch-blogg utan också för att jag därmed kan skriva om vad skit som helst.

Som om jag inte brukar det, kan vän av ordning invända, MEN ÄNDÅ! Tjoho, liksom.

Sitter vid mitt köksfönster och kollar ut på min lilla gata där en bil står parkerad med halvljuset på. Har undrat ett tag nu om den inte ska köra iväg någon gång. Den behöver backa någon meter, sen blinka till vänster och svänga ut. Det är så jag hade gjort. Så småningom kommer även min bil stå parkerad där ute.

Hade körlektion i fredags. Jag körde inne i stan och på leder. Tränade på att byta filer, och det gick superbra, men det är en sak att fräsa omkring när man har en körlärare vid sin sida. När jag så småningom är själv i bilen blir det kanske inte lika lätt.

NÅVÄL. Om man vill byta till vänsterfil och blinkar, saktar bakomvarande bil in något så att man smidigt kan glida in framför den. Man kommunicerar med sin blinkers, och jag älskar kommunikation så det här är verkligen något för mig. Om bilen ifråga inte saktar in ska man inte göra filbytet, då fortsätter man rakt fram även om det innebär att man inte kommer dit man ska. För det är som i livet i allmänhet, all kommunikation fungerar inte, och man åker hellre fel än tar fajten med de som inte vill kommunicera med en.

Att ta körlektioner är bland det roligaste jag gjort i mitt liv. Det blir lite tråkigt när de tar slut. Men ett körkort kan ju funka som plåster på såren, absolut.

4 kommentarer:

DDT sa...

Snart dags för halkkörning va? Det är sjukt roligt! På riktigt. Inte läskigt alls, bara kul. Och då är jag ändå en total mes.

Markattan sa...

Att vara ensam i bilen är något av det bästa ju. Det fixar du lätt som en plätt.

@DDT Vad skönt att "se" dig!

Markattan

Karin sa...

Åh! Grattis! Vet du, det finns bara en sak som är ännu roligare än att ta körkort – gissa vad!

Japp, just det: att ha körkort.

nillas liv på pinnen sa...

DDT: Halkkörningen blir nog jättekul, när den nu blir. <3

Markattan: Det är tanken! Eller, lätt som en plätt är kanske att ta i, men fixa det lär jag ju göra!

Karin: :) Tack för pepp!