onsdag 27 mars 2019

Vissa dagar ...

Efter en natt med endast fem timmars sömn började dagen med ett möte på jobbet kvart över sju. Elev med morgonpigg förälder. Sedan har det gått i ett. Hit och dit och upp och ner i trappor har präglat dagen. Som vanligt har mitt arbete krävt en pigg och problemlösande hjärna. Något jag inte haft.

Dagen avslutades, kan man säga, med att jag gjorde upp en affär sittandes på toa när jag kom hem från jobbet. Så kan det bli när man tar med sig mobilen överallt. Den ringde och jag svarade. Köpte en avloppsanläggning för nittiotvå tusen - på toa. Förlåt, eller vad ska man säga? Personen i fråga visste ju inte att jag satt där jag satt. Jag ansträngde mig att låta normal. Som att jag satt i köket eller liknande. (Gjorde köksljud.)

Frågan är om man av anständighetsskäl borde lämna mobilen utanför toan? Eller om det nuförtiden är helt naturligt att sitta på toa och prata i telefon?

Mmmmm ...? Jag gissar på alternativ nummer två.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bara man inte skypar så... 😀 / Kalle Byx

Markattan sa...

Nu för tiden verkar man få göra precis som man vill med telefonsamtalen.
Överhörde..... för någon vecka sedan ett samtal på en buss där ringaren berättade om sin nyss passerade sexdebut på ett mycket otvunget och inte minst högljutt sätt.

Markattan

nillas liv på pinnen sa...

Kalle: Well, snart är det nog också helt naturligt, tror du inte?

Markattan: Jag säger då det. Utvecklingen går framåt. Eller är det bakåt? Jag har hört att det inte var så noga med integriteten på Bellmans tid, till exempel.