tisdag 9 april 2019

Skojade bara

Jag snodde inte karlns Paulin-müsli. Så kan man faktiskt inte göra, det är olagligt.

Skulle det ändå hända, och jag blev åtalad, så vore ju en rättegångsprocedur en bra erfarenhet och lärdom att ha med framöver i livet, visst? Det är så man får tänka. Man kan kalla det konstruktivt tänkande. Till skillnad från det positiva tänkandet är det konstruktiva tänkandet mer konstruktivt, om ni förstår?

Okej ...

Säg att vi har en bäver som stängs in i en flätad korg. Den positivt tänkande bävern börjar genast övertyga sig själv om att den har ett jättefint liv i sin flätade korg. Den kommer hitta diverse fördelar med att leva instängd och skriva upp dem på små lappar som fästs på korgens insida. Där sitter bävern sedan i alla sina dagar och läser på sina lappar.

Den konstruktivt tänkande bävern, däremot, kommer gnaga sig ut och fundera på hur erfarenheten av att vara instängd kan användas, och vad man kan göra med resterna av den flätade korgen.

SÅ JÄVLA MYCKET BÄTTRE att vara en konstruktiv bäver.

End of message.

3 kommentarer:

DDT sa...

Står det måhända Carpe Diem på bäverlapparna?

Markattan sa...

Konstruktivitet äger helt klart oavsett en är bäver eller annat.

@DDT Usch, nu ryser jag rejält!

Markattan

nillas liv på pinnen sa...

DDT: Det kan vara så! Likaså lappar på temat 'gläds åt det lilla i tillvaron'. Ska man leva sitt liv en flätad korg får man jobba på det sättet. (Glad att se dig här!)

Markattan: Oavsett! Jag tänker att det till och med kan appliceras på människor.