onsdag 18 mars 2020

Dags att damma av bloggen

Ska jobba hemifrån i oöverskådlig tid framöver, för att undvika sociala kontakter. Sitta i karantän, kan man kanske säga? Nej, skulle Tegnell säga, men vem lyssnar på honom?

Jag, en aning.

Alltså, först hatade jag honom. Det ska sägas. Tyckte att han gav ett högst opålitligt intryck. När han tjatade om vetenskapen hit och dit tänkte jag att jag aldrig sett maken till mansplainer. Det var så uppenbart att han var maktgalen och njöt av att få bestämma allt om Corona-krisen själv. Hans snack om 'rätt åtgärd vid rätt tillfälle' retade verkligen gallfeber på mig.

Men det var på den tiden. Nu älskar jag honom. Vilken fantastisk kille! Han skiter FULLSTÄNDIGT i alla som har högljudda synpunkter på hans agerande, gör bara det han anser vara rätt. Som en stadig rauk leder han sin panikslagna flock (that would be the Swedish population) genom kaos och katastrof. Anders Tegnell kommer gå till historien som en hjälte. Kom ihåg var ni läste det först.

Såg på svt.se att någon startat ett upprop på Facebook för att applådera all vårdpersonal. Det vill man ju verkligen göra! Som de sliter. Antar att initiativtagaren till uppropet inspirerats av balkongaktiviteterna som äger rum i Italien och Spanien. Bland annat sång som ekat och ekar mellan husen.

Men här skulle vi bara applådera. Vi är ju svenskar, after all. Klockan 20.00 ikväll skulle det äga rum, och strax innan öppnade jag min balkongdörr och kikade ut. Stendött! Stod kvar (bakom gardinen) och lyssnade efter klappande händer, men inte ett ljud. Jag hade ju kunnat kliva ut och klappa själv, förstås, och skrämt slag på någon förbipasserande på trottoaren. Så blev det inte. Man får hoppas att det applåderades mer på annat håll. Närmare sjukhuset, kanske.

Själv får jag göra det så här: TACK ALLA I VÅRDEN SOM JUST NU SLITER FÖR ATT TA SVERIGE GENOM KRISEN! Ni är guld värda, och borde ha BETYDLIGT HÖGRE LÖN!

5 kommentarer:

Markattan sa...

Tänk vad jag håller med dig i allt.
Och vad jag är glad att du dammar av bloggen igen ❤️

Markattan

Karin sa...

Vi kanske kan hoppas att detta leder till (i en avlägsen coronafri framtid) att vårdpersonalen får rimligare villkor och bättre betalt. Att det där med beredskapslager tas på allvar och att lite fler företag inser problemen med just-in-time-produktionen. Och jag hör redan talas om en och annan som gärna vill satsa på "in-sourcing" efter att alltför länge outsourcat alltför mycket.

nillas liv på pinnen sa...

Markattan: Och jag är glad att du kommer hit. <3

Karin: Ja, det är mycket vi kan lära av den här pandemin ... Ska bli intressant att se vad det blir.

krusiduller sa...

Jag älskar också Tegnell. Jag känner hur jag liksom klänger och hänger mig fast runt honom. Vill vara nära den där rauken. Han håller mig från att drabbas av panik. Just att han skiter fullständigt i vad alla andra ”tycker”. För det är det de gör. Tycker en massa utan grund. Rauken (Tegnell) tänker lite större och med ett perspektiv på människa, planet och historien som jag behöver just nu. Det är bra. Ingen vill se mig agera i vild panik. Jag lovar.

Monica

nillas liv på pinnen sa...

Fast min kärlek till Tegnell går verkligen upp och ner. Just nu är den rätt ljummen. Vill att han river i mot alla som skiter i rekommendationerna ...