torsdag 19 mars 2020

Händer det här verkligen?

Hörde för en stund sedan att tunnelbanan i London nu stängs ner - på obestämd framtid. Inte många som tippade det i december. Trots all min intuitiva förmåga tänkte jag inte ens tanken. Och hade någon sagt det till mig hade jag garanterat förhållit mig skeptisk till den utsagan. Vilken skulle anledningen till det vara, liksom? Tredje världskriget?

Och hade denne någon dessutom sagt att hela Europa skulle komma att stänga ner inom kort så hade jag blivit ännu mer skeptisk. Vad skulle anledningen till DET vara, liksom? Ja, det vore ett tredje världskrig då.

Och hade denne någon dessutom sagt att Örebro skulle ligga öde, skulle jag definitivt inte trott på det. Med rätta! Körde en tur i min Toyota i eftermiddags och tappade snart räkningen på alla som var ute och gick med sina rullatorer. Jag brukar inte räkna dem, så jag har inte så bra koll på hur många de normalt är, men nu fick jag känslan att de gått man ur huse. I någon slags protest, kanske? Hade jag inte suttit inlåst i bilen hade jag sagt åt dem att gå hem! Nu tutade jag bara på dem.

Nä, jag skojade bara. Jag har faktiskt aldrig använt min tuta, jag inväntar fortfarande rätt tillfälle.

Dagens uttalande från Anders Tegnell: 'Män är svagare är kvinnor.'

Jag hoppas att han kommer förklara på vilket sätt på morgondagens presskonferens.

2 kommentarer:

Karin sa...

I Sala däremot är det HELT folktomt. På det fina torget inte en enda person. På det fullständigt underbara Aguéli-museet inte en enda besökare, utom jag dårå. Jag är i självvald karantän i södra Dalarna och fick snilleblixten i går att åka till museet. Ringde och kollade att det är öppet och det var det. Så lyxigt att få en stund ensam med Aguéli. Jag fick också veta att han gillade Saties musik. Så nu lyssnar jag på Satie när jag målar och hoppas på underverk!

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Här i Örebro har vi så här långt ganska få fall, och sjukvården har ännu inte blivit överbelastad. Kanske är det därför som livet verkar fortsätta som vanligt när man ger sig ut. Jag hoppas också på underverk, nämligen att det inte kommer bli så många sjuka här.
Låter fint att möta Aguéli på tu man hand. Har googlat, och ser att hans bilder påminner om dina. Jag önskar jag kunde måla så!