tisdag 24 mars 2020

Det bidde inget jobba hemifrån

Vad bidde det då då?

Det bidde sitta på skolan och jobba.

För plötsligt kom någon där uppe i kommunhimlen på att gymnasielärare faktiskt inte kan jobba hemifrån. Kanske skulle vi gå på toa mitt under en lektion, eller något annat förfärligt. Faktum är att man inte vet VAD vi lärare kan hitta på i våra egna hem. Det är det som är det läskiga. Tänkte de nog.

Så nu sitter vi och trängs i våra arbetsrum. När vi har digitala sammankomster och möten med ljud med våra elever får vi lämna arbetsrummet och söka upp något tomt klassrum, så vi inte stör varandra.

Jag antar att detta även gäller för alla andra yrkesgrupper som fick besked om att de skulle jobba hemifrån; att de två dagar senare blev återkallade till jobbet av oklar anledning.

Så måste det vara.

6 kommentarer:

Markattan sa...

Ja men vad käckt att de inte hade tänkt igenom det lite bättre...

Markattan

Karin sa...

I något enstaka fall händer följande:

– Det funkar ju'nte med det här tekniska att jobba hemifrån
– Äsch vaf, klart et gör, vi skickar ut en support

Senare

– Funkar ändå inte, ju.
– Nämen ... äsch vaf, stanna hemma ändå. Tills vidare.

Men det är nog ett undantagsfall, skulle jag tro.

DDT sa...

Men herregud, vad dumt.

nillas liv på pinnen sa...

Markattan: De vill ha koll på oss, som den ostyriga flock får vi är. :)

Karin: Det tekniska funkar över förväntan bra hos oss, måste jag ändå säga. Till en början var lärplattformen överbelastad, men vi hittade snabbt andra vägar, som de proffs vi är. ;)

DDT: Det finns så mycket dumt, man vet inte var man ska börja ...

krusiduller sa...

Jamen lärare som grupp är immuna mot Corona, kan varken få det eller smitta andra, så de behöver heller inte tänka på det där med social distansering. Allmänt känt.

Monica

nillas liv på pinnen sa...

Läste just att Skolinspektionen, som i sann kontrollanda skulle ut och inspektera skolornas verksamhet efter påsk, ställt in på grund av smittrisken. Ja, tänk om skolinspektionen blir smittad och dör, det vore ju förfärligt.