söndag 25 oktober 2020

Covidtest-outfit

Har nu fått resultatet på mitt tredje Covid-test: NEGATIVT. (Det är de som skriver NEGATIVT med stora bokstäver, inte jag.)

Lite får man skämmas som springer och testar sig stup i kvarten. Som om man tyckte det var roligt. Inte ser jag speciellt sjuk ut heller, man gör inte det med lite halsont. Fräschast av samtliga i den glesa kön, trots att jag hade på mig en kappa som jag köpte för evigheter sedan. Slet på den i tiotalet år innan en av döttrarna tog över den efter min skilsmässa 2013. Jag vet inte varför men sedan något år är den tillbaka hos mig igen. I trängsta laget, men se där, idag kom den till användning när jag inte ville se tipp topp ut. 

3 kommentarer:

Anna Christina sa...

Ja, vad ska en säga om de där testerna. Jag vet inte riktigt om de funkar som de ska, eller om det är personen som testar som inte riktigt kan sin sak. Nu är jag heller ingen expert på det där med test av Covid-19 - men - då vi drabbats hårt av det där skitviruset så är jag i alla fall en erfarenhet rikare (dock kunde jag vara utan den tänker jag så här nu i efterhand) och det är att när min man insjuknade visade inte provet på "positivt" förrän fjärde gången han testades. Sedan blev det 22 dygn på sjukhus varav elva på Intensivvårdsavdelning. Men det är ju inget jag ska skriva om här på din sida. Vad jag vill säga är att testa på om du känner att behovet finns. Vilket jag hoppas att det inte ska finnas. Nu svamlar jag. Jag slutar skriva. Nu. /Krya på sig!

Karin sa...

Man är en GOD MEDBORGARE om man testar sig. Och testerna är nog inte alldeles pålitliga, men det är vad som finns, så testa på bara.

Berättelsen om din kappa påminner mig om för länge sedan när jag bodde i USA och hade en rätt dyr och snygg designkappa i brunt med små, små svarta klöverblad på. (Den var snyggare än man kan tro av min beskrivning.) Men VARJE gång jag hade den på mig när jag handlade fick jag frågan i kassan om jag skulle betala med matkuponger. En brun kappa med svarta prickar signalerade tydligen yttersta fattigdom.

nillas liv på pinnen sa...

AC: Usch, vad hemskt för dig och din man. :( Det går alldeles utmärkt att skriva om det här, för övrigt. Finns inga förhållningsorder på min sida. Märkligt att hans test inte visade positivt när de var det.

Karin: Brun kappa med svarta klöverblad låter ju galet snyggt. Påminner om en beigeaktig jacka med svarta nånting på som jag köpte hos Gudrun Sjödén för många herrans år sedan. Satan vad snygg den var!