torsdag 10 december 2020

Arbeta hemifrån nästa vecka

Det är ordern vi har fått nu.

Säger bara: SORRY, men det blir inget hemarbete.

Min nacke säger nej, och för närvarande är det den som bestämmer i det här hushållet. Det räcker att jag tittar på mitt skrivbord och farfars gamla skrivbordsstol för att nacken ska jävlas. Det är som att leva med en tyrann, och inte kunna slänga ut den.

Så det blir till att smyga till jobbet på måndag, utan reflexväst, så att man inte blir sedd av någon självutsedd Covid-polis. (Okej, jag har också haft Covid-polistendenser, men det var innan min nacke.) Behöver min ergonomiska skrivbordsstol på jobbet, och mitt höj- och sänkbara skrivbord. Vill ha klassrummens ljuvliga whiteboardtavlor där man kan streama lektioner och ge sig själv en naturlig anledning att veva runt med armarna. Anpassning av undervisningen till min nacke, helt enkelt. Eleverna får ursäkta, men de kan inte komma i första hand hela tiden, det får de fan förstå.

Visst?

3 kommentarer:

Christine sa...

Skulle tro att eleverna blir mycket nöjda, hälsar hon som undervisade mellanstadieelever från soffan i två veckor alldeles nyss.

Karin sa...

Är eleverna lika olydiga? Dvs smyger de också iväg till skolan?

nillas liv på pinnen sa...

Christine: Ja, det blir de nog. De saknar skolan (trodde man väl aldrig) och blir nog glada av streamade lektioner från deras klassrum. :)

Karin: Det händer! En del saknar skolan ganska mycket ...