torsdag 28 juni 2012

Jonas Karlsson

Jag läste Jonas Karlssons novellsamling Spelregler där på stranden i Grekland. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag älskar Jonas Karlsson. Eller hans noveller, kanske jag ska säga, för jag känner ju inte denna människa på nära håll. Och inte på något annat håll heller. Men den som skriver sådana noveller måste ha en älskvärd hjärna. Det är så jag tänker.

Det är det absurda inslaget i hans berättelser som jag faller för. Så till den milda grad att jag gav ifrån mig spontana glädjetjut där jag låg på min solsäng vid strandkanten (varpå döttrarna tittade upp från sina böcker, himlade med ögonen, suckade och sa: "Åååååh, mamma ..."). Så bra är hans noveller. Man kanske ska ha en något skruvad läggning för att gilla dem, men ni som har det (och ärligt talat, ni är rätt skruvade de flesta av er): LÄS!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket bra tips, det måste jag prova. Tack för tipset låter jätteintressant. Döttrana o jag brukar oxå läsa lite extra sommartid, gärna samtidigt, mysigt.
Kram på dig

Zelda sa...

Den måste jag läsa.
Jag gillade Jonas Karlsson redan när han gjorde rollen som "Julhunden" i en adventskalender när barnen var små, men jag har inte läst något av honom.

Har precis börjat semesterläsningen med "Sju jävligt långa dagar"

Magica de Hex sa...

Boken ligger som god femma på min semesterläsning ...

Knasterfaster sa...

OK då. När jag har målat klart ska jag läsa något av Jonas Karlsson och bli kär. :)

Ninas skrivarlya sa...

Låter som en spännande läsning! Noveller är väl i regel inte riktigt "min grej", men hey! Man kan ju ändra sig. Kanske den här boken kan omvända mig då? :)

Kalle Byx sa...

Håller med. Passar bra som högläsning också.

Realisten sa...

Kom nu inte här och anklaga mig för att vara skruvad!

Shamrock sa...

ska kolla in

Marina sa...

Inte för att jag på något sätt skulle placera mig i kategorin "skruvade personer", men något säger mig att jag ska läsa boken...

nillas liv på pinnen sa...

Guldkorn: Väldigt mysigt!

Zelda: Ska säga vad jag tycker om Sju jävligt långa dagar sen!

Magica: Hade inte du redan läst den? Eller menar du femma i något slags rangordningssystem efter hur bra den är? Hos mig ligger den etta, i så fall.

Knaster: Gör det! Ska bli kul att höra vad du tycker.

Nina: Jag gillar att läsa noveller ibland. Det är en liten konstform i sig att kunna skriva en kort berättelse. Ofta är språk och innehåll mer tillspetsat, jag gillar det.

Kalle: Ja! Jag sa till mina tjejer att jag skulle läsa en av novellerna högt för dem någon av kvällarna men det blev inte av. Får överraska dem någon kväll här hemma istället.

Realisten: Jooo, lite skruvad är du allt.

Shamrock: Gör det.

Marina: Vore kul att höra vad du tycker, haha. Så du kan ju läsa den för min skull om inte annat.