torsdag 7 juni 2012

Man kanske skulle bli lärare, det verkar kul

Idag har jag jobbat hela dagen (eller halva i alla fall) och det var roligt. Dessutom känns det roligt att jag ska jobba heltid i höst!

Jag är den mest oförutsägbara person jag känner. Här har jag gått omkring och våndats inför att gå upp till heltid och bara velat skriva skriva skriva. Nu tycker jag plötsligt att det ska bli roligt att jobba massor massor massor. Jag har ingen förklaring, hoppas bara att rolighetskänslan ska hålla i sig till höstterminsstarten. Och gärna ännu längre än så.

Man kan anta att det är ganska prövande att ha att göra med personer av min nyckfulla kaliber. Min chef fick  en radda olika besked fram och tillbaka, fram och tillbaka, fram och tillbaka innan jag till slut bestämde mig för hur jag skulle ha det. Men värst lär det vara för de som måste leva tillsammans med sådana som (söta lilla oskyldiga rosenknopps-) jag. Jag ska fråga maken. Eller kanske inte, förresten, för det skulle kunna rubba ordningen är hemma. Den ordning som jag kämpat i trettio år för att upprätta och som går ut på att jag är lite, lite bättre än vad han är. I genomsnitt.

I alla fall: Det känns roligt att tänka på jobbet till hösten. Om det finns något substantiellt i den känslan eller om jag bara är tillfälligt sinnesförvirrad; det har jag ingen aning om.

P.S Börje har ännu inte fått l-a. Var tvungen att först skriva klart det han höll på med innan han skulle l-a, och där råddar jag fortfarande runt. Folk runt Börje har ballat ur, och jag känner någonstans att det är mitt ansvar att styra upp det hela. Sen ska han få l-a.

12 kommentarer:

Agneta sa...

Hahahaha!
Och härligt att du känner dig positiv inför hösten. Hoppas att den känslan håller i sig. Och gör den inte det, kan du ju säga upp dig och börja skriva på heltid - SÅ ATT VI SNART FÅR LÄSA någon av dina romaner.

Knasterfaster sa...

Om jag skulle gå på sommarlov nu så skulle jag också vara positiv till allt!
Jag tror att det blir bra med heltiden och Börje och l-a och allt annat. Snart blir det fint väder också!

Kati sa...

Gissa hur mycket inspiration du kommer att få till skrivandet när du jobbar heltid? det är världens bästa motivation. Jag skriver bättre och mer än någonsin när jag jobbar som mest.

Katarina sa...

Jag förstår nog vad du håller på med.

Du tänker börja springa på After Work titt som tätt.

Spana in människor och bygga upp ditt persongalleri till dina romaner.

För det är faktiskt så att man måste jobba för att få gå på After Work.

Spader Madame sa...

Jag är också bättre än Esset. I genomsnitt. På allt utom slalom. Och kanske kortspel. Vad gäller lärarskap blir det förmodligen toppen. Det blir gärna bra. Satan vilken tur jag har som hittade hit. För jag gråter fortfarande. Juni är farliga grejer!

Zelda sa...

Är det sånt som kallas mental förberedelse?
"jag är inte rädd, jag vill jobba heltid" ;)

Skämt åtsido, det låter ju kanon att du ser fram mot hösten. Blir säkert jättebra!

cat sa...

Bäst att du inte ruckar på den fungerande balansen där hemma!

Cina sa...

Haha! Det kommer att bli finfint Nilla!

Magica de Hex sa...

Lalla? Lata? Larva? Losta? Lorta? Lajva? Loosa? Linka? Lotta? Linsa? Eller rent av LIGGA? Vad är det för jävla hummande i kudden? Trött jag blir.

nillas liv på pinnen sa...

Agneta: Ja ja, den beiga kommer vad det lider. (Har jag bestämt.)

Knaster: Jippie!

Kati: Jag hoppas du har rätt. Då kan man liksom inte gå omkring och slå dank istället för att skriva. Hoppas jag.

Katarina: Du är så smart! Fattar precis min plan. Varje dag efter jobbet kommer jag ta tåget till huvudstaden, kommer anlända vid 19-tiden, blir det bra?

Spader: Juni är bölandets tid! Har gråtit flera gånger idag.

Zelda: DET vet vi inte ännu, men kanske. Det är det där med eleverna. Man kan bli typ väldigt fäst vid dem.

Cat: Ja, det är det jag tänker. Det gäller att gå segrande ur det här livet. ;)

Cina: Du tror det? Bra!

Magica: Då kanske tant skulle gå och sova?

Karin sa...

Works best under extreme pressure. Typ. http://www.karinenglund.com/2011/02/uppskjut-till-morgondagen/

mockapocka sa...

Jag kan se ett tydligt mönster. Ett ärftligt. Syster ärver av äldre syster typ.

Jag känner också att det ska bli kul att gå från halv till heltid. Jag är också nyckfull. För det är inte på det NYA jobbet det skulle vara kul att jobba heltid (vilket jag ska) utan på mitt nuvarande (där jag inte ska vara). När jag tackade ja till den nya tjänsten för ett tag sedan ville jag ABSOLUT bort från mitt nuvarande för att pröva vingarna någon annan stans. Nu vill jag vara kvar (på bästa arbetsplatsen i hela världen). Hade avslutnings/utvärderingssamtal med min nuvarande chef idag. Hon såg väldigt konfunderad ut.