lördag 16 juni 2012

Skrivarkursrespons

För alla minnessvaga (och för de som hade något annat att göra än att läsa min blogg den 8 juni): Jag har påbörjat en nätbaserad skrivarkurs.

Och jag har fått respons av min skrivarkurslärare nu. Hon har läst de tre första sidorna på Börje och auberginen, och tycker att jag skriver 'medvetet, insiktsfullt och med en egen röst'. Det var väl roligt att höra! Om min inledning skriver hon: 'Gillar det abrupta här! En mycket snygg inledning som går från detaljnivå till isbergstippen över havsytan.'

Jag berättar inte det här för att skryta, utan för att ni ska vara beredda när boken med den här vassa inledningen kommer ut. (Okej, det kan dröja. Länge. Jag ska ju skriva den först. Och, ja, jag har en beige att prångla ut. Men sedan.) Hon skriver också att hon redan börjat ta till sig Börje. Min lilla Börje!

På klagomålssidan: Hon tycker jag ska ta bort en parentes på ett ställe och dela upp en mening i två på ett annat ställe. Det var mycket bra klagomål men gladast är jag över isbergstippen.

Nästa gång vill hon att jag ska skicka in tio sidor! Det är mycket. Jag tar det som ett tecken på att hon är väldigt sugen på att läsa vidare.

10 kommentarer:

Kati sa...

Låter intressant, var hittade du denna romankurs och ... är den dyr? Det låter ju som ett utomordentligt sätt att få respons. Tips mottages tacksamt.

Knasterfaster sa...

Tack,jag behöver vara förberedd känner jag!

Spader Madame sa...

Mycket, mycket sugen borde hon vara. Isbergstippen. Är vi på väg mot någon jäkla olycka!?!?!

Cicki sa...

Skulle kanske skriva något spirituellt här eftersom jag vänder mig till en författarinna. Men det spirituella har drunknat i det spirituosan i glaset. Så jag säger bara: Sug i dig allt beröm och njut. Och skriv mer om Börje. Men först väntar vi på den beigea.

nillas liv på pinnen sa...

Kati: Ann Ljungberg. Romanskrivarkurs, men hon har ju lite allt möjligt.

Knaster: Det är det jag tänker. Så att du inte blir helt chockad när den dimper ner.

Spader: Jag är inte helt säker på vad hon menade med isbergstippen men det lät väldigt fint. Någon olycka är vi inte direkt på väg mot, men det beror på vad man menar med olycka.

Cicki: Författarinna/are är man först när man givit ut två böcker sägs det, men tack ändå. Jag ska skriva mer om Börje, är jättepeppad på det! Ska bara ha en liten semester först. En vecka sen är det skriva för hela slanten.

MalinC sa...

Inte mycket kritik där...men oj så mycket fina kommentarer. Sug åt dig!
Berättarröst, det har ju verkligen du! Själv tycker jag att just det är lite läskigt - letar fortfarande efter den...
Ha en skön semester!

Karin sa...

Vavadejasa? Och även under en semestervecka kan det vara en bra idé att ha med sig ett litet diskret anteckningsblock för geniala infall, iakttagelser och användbara repliker. Eftersom en författare aldrig har semester...

cat sa...

Hurra för Börjes framgång hos din skrivarkurslärare!

Mette Ottosson - fotograf i Båstad sa...

Jäklars, så bra!!!

Anneli Stålberg sa...

Det låter helt fantastiskt! Fortsätt skriva, nu är jag beredd : )