fredag 27 juni 2014

Det regnar hos mig

Inget fel på regn, enda nackdelen är att man blir blöt när man går på hundpromenad. Vilket inte gör så mycket, det är ju varmt ute. Ganska, i alla fall. Om man jämför med vinterhalvåret.

För övrigt funderar jag på vilka skäl folk har för att springa runt som idioter i mitt motionsspår. Något fishy är det med det... Själv kan jag inte springa idag för jag har ont i en häl. Jag läste någonstans att två av tre som löptränar blir skadade så det är helt normalt, och inget jag oroar mig för. Bara en av tre går skadesfri, och det är alltså det som inte är helt normalt.

Har också konstiga känningar i en muskel jag inte visste att jag hade. Den sitter nedanför höftbenet i höjd med ljumsken, och den undrar för närvarande vad fan jag håller på med. Jag svarar som det är, att vi ju ska bli långdistanslöpare nu! TRALALA, lägger jag till för att övertyga alla inblandade parter om att det här är jättekul. Det konstiga är att den lilla muskeln då börjar gråta... Jag är inte helt säker på det, för det är inte så lätt att lägga örat mot höftbenet, men sanningen är att jag kan ana förtvivlade hulkningar. Är inte det ovanligt?

11 kommentarer:

PT:n sa...

Gammalt PT-ordspråk: SPRING SAKTARE!

Markattan sa...

Lyssna mycket uppmärksamt på ledsna muskler även om de sitter svårlyssnat till. Då ökar chansen att du springer långt och länge.

Markattan, blev visst expert i ett huj

Kalle Byx sa...

Det värsta med att det regnar är att man blir blöt! Men du. Jag tror att man ska vara rädd om muskler som gråter.

Marina sa...

Det är visst kallt! Fast i och för sig inte så länge som jag har filten lindad kring mig, fast frågan är om man ska sitta inlindad i en filt i slutet av juni...

Småländskan sa...

Muskler som inte finns, men känns, de ska man lyssna på. Speciellt om de är ledsna och gråter.
Läste nyss en blogg där det skrevs om "fortgåning". Kan det vara ett alternativ till springning? Kanske, kanske gillar den ledsna muskeln fotgåning mer än springning?

Småländskan sa...

Missade ett r där, ser jag nu. FoRtgåning handlar det om alltså. Eller handlar det kanske inte alls om det, vad vet jag, som varken har hund, fortgår eller springer. Jag cyklar mest. När jag inte kör bil.
Så där ja, nu har jag rett ut det också...

pralinen sa...

Ledsna muskler behöver nog vila... Mina glade (inbillar jag mig) fick roa sig med krattande istället för löpning idag då häcken (inte min) skulle klippas.

DDT sa...

Ååååh, jag är med i klubben!!! Jag kan identifiera mig med en grupp! Iiiiih! Även jag har blivit skadad av min löpning. Har numera bara 9 tånaglar och väntar på att båda stortånaglarna ska trilla av. Det räknas väl, va? Visst?

nillas liv på pinnen sa...

PT: Ja ja ja.

Markattan: Det är väldigt bra för mig att omge mig med experter! Även om jag också är en själv...

Kalle: Ja, det är precis så jag tänker!

Marina: Du kan ju sticka ut och springa istället, det är också ett sätt att hålla värmen.

Småländskan: Jag tycker att du är väldigt bra på att reda ut saker! Men fortgåing låter tråkigt ... blä, liksom.

Pralinen: Det där låter som en dålig ursäkt, om du frågar mig. 'Häcken behövde klippas', mmm, suuure.

Tjockisen: Jag vet inte allvarligt talat. I mina öron låter det som att du springer i för trånga skor, och att planen hela tiden har varit att du ska tappa tånaglarna för att få en ursäkt att slippa springa...?

DDT sa...

Meh, det var ju bara en gång! Och jag har köpt nya skor som förhoppningsvis inte ska få naglarna att trilla av. Räknas inte det då? Får jag inte vara med och identifiera mig, alltså? Nu börjar det kännas som gymnastiken på högstadiet all over igen.

Anonym sa...

Du ska stretcha rumpmuskeln. Då går det onda bort där under höftbenet. I alla fall på mig. Jag tillhör i och för sig de onormala som inte blir skadade så du får göra som du vill med mina råd. Råd från en onormal kan ju skrämma skiten ur vem som helst.
/mocka