onsdag 11 juni 2014

Oj

Nu har jag haft ett blogguppehåll igen. Ett helt oplanerat. Blogguppehåll bara händer mig (pling plong, liksom), så jag kan inte direkt ta på mig skulden för dem. Hur gärna jag än skulle vilja, såklart.

Mitt liv sedan jag bloggade sist känns vid en hastig tillbakablick en aning jävligt osorterat. Idag har jag ätit tårta, om jag ska börja i den änden. En torr avtackningstårta. Nu var det inte bara jag som avtackades, så jag tar inte tårtan personligt, men det är klart att jag undrar vem som hade bakat den. Min mamma lärde mig att man ska skvätta saft på tårtbottnarna, och det är ett tips jag gärna sprider. Till hösten ska jag jobba på annan skola.

Vidare är det bestämt att jag ska springa Stockholms halvmara i september. Det beslutet hör också till kategorin 'saker som bara hänt utan min förskyllan', och jag är för närvarande i förbluffningsfasen. Vad har jag gått med på och vill jag verkligen det här, är frågeställningar som roterar på höga varvtal i mitt huvud. Icke desto mindre håller jag på att förbereda mig mentalt genom att fundera på vilken pulsklocka jag ska köpa, och vad jag ska ta med mig för matsäck. Jag tänker också att jag borde träna på att springa, för om man inte kommer i mål innan tre timmar har gått, så räknas man inte. Vem fan kom på det elitistiska upplägget, undrar man spontant, men i nästa steg tänker man, som sagt, att det vore bra att springträna lite.

Hur går era tankebanor?

När det gäller halvmarathon, alltså.

10 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Inte alls skulle jag säga. Finns inte på kartan, för att uttrycka mig modernt (jodå, jag snappar upp ett och annat). Men annars är sig det mesta likt sedan sist.

Agneta sa...

Funderar på att springa ett halvmilslopp i höst. Funderar bara, springer inget.

I will not keep calm and you can fuck off sa...

Inte alls. Har ju en stukad fot. Men annars, fett på (mohahahaha)

Spader Madame sa...

Vad gäller halvmaror så funderar jag inte på dem. Alls.

Markattan sa...

Markattor går illa ihop med halvmaror, helmaror och det mesta som har med maror att göra, så nej!

Markattan

Singelmamman sa...

Funderar starkt på och vill absolut ta mig runt en halvmara. Bara armen blir bra.

DDT sa...

Med tanke på att jag fick en joggingmanual som började med att man skulle springa 60 sekunder är mina funderingar på en halvmara obefintliga. Men rent spontant tänker jag; matsäck, tält och följebil med hjärtstartare.

Mian sa...

Halvmara, nää... Har kommit in i övergångsåldern, det är tillräckligt svettigt ändå... ;-(

nillas liv på pinnen sa...

Renée: Men Renée då! Det är aldrig för sent att lära en hund sitta, vet du väl. Ej heller att lära en tant att springa. Jag kan vara din PT!

Agneta: Ah, du är i den fasen. En mycket viktig mental förberedelsefas. Jag befinner mig själv i den så jag vet hur mycket den tar på krafterna.

Fucking! En stukad fot mår bra av lite löpning. Då läker den snabbare! Behöver du också en PT? Jag tar bara 850 kr/timme.

Men lilla Spader ... Att sitta still på en stol och spela bridge ger inte snygg rumpa och spänstiga vader! Har du ens tänkt på det?

Markattan: Sorry, men man hör ju på ditt namn att du är som gjord för marathon! Och eftersom du inte heter Halvmarkattan måste du springa ett riktigt marathon.

Singel: Äntligen någon med en genuint positiv inställning till livet och dess utmaningar! Jag kan vara din PT.

Tjockisen: Tält? Det har jag glömt att skriva upp. Jag måste köpa ett för jag har inget. Vilken färg är det på ditt? Vi skulle kunna ha matchande... fan vad snyggt... du fattar. ;)

Mian: Sorry, Mian, du har missuppfattat allt. När man tränar för ett halvmarathon klimakteriesvettas man MINDRE än om man inte tränar för ett halvmarathon. Svetten tar liksom slut. Finns inget kvar för klimakterie-tjosan.

Karin sa...

Men här händer det grejer så fort man vänder ryggen till! Haru fått sparken?