fredag 13 juni 2014

God kväll i halvmarathonstugorna!

Imorgon ska jag åka till Dalarna och springträna eftersom det är mer kuperat där än här på Närkeslätten. För så mycket har jag förstått, att när man tränar för att springa halvmarathon behöver man variera sin träning. Variera, variera, variera. Man får praktiskt taget springa hur man vill, bara man inte springer likadant som man gjort någon annan gång. Roligt, men man behöver mycket fantasi. Vad gäller min Dalarna-idé så har jag inte ens varit i det landskapet tidigare (Sälen räknas inte), så det blir väldigt varierat. Att inte springa alls är också en slags variation; en jag ägnat mig åt hittills den här veckan. Varför springa när man kan cykla, till exempel.

Hur går det mer er löpträning?

11 kommentarer:

Spader Madame sa...

Jag hittar (tyvärr) inte mina träningskläder!

Karin sa...

Det går finfint! Vi har vårt berg som man kan knata upp på när man får en stund över. Men det får man inte för man ska dra tunga skottkärror utför brant backe med en massa jordkokor och sedan uppför backen (som då tippat upp lite och blivit ännu brantare) med ved, bräder, mm. Perfekt marathonträning, faktiskt. Välkommen hit, till södra Dalarna!

Marina sa...

Ja, man kan ju använda sitt sommarlov på olika sätt...;) Ha det bra i det kulliga Dalalandskapet!

Annika sa...

Det är synnerligen seriöst att resa till ett annat landskap för att löpträna!

Kort och långsamt är min springstil. Ibland springer jag supersnabbt några meter men då får jag kompensera med att gå ett tag efter det.

Shamrock sa...

man kan springa baklänges oxå... Min löpträning går inte alls eftersom jag har problem med en fot. Ändå är jag glad och lycklig eftersom jag numera kan småjogga på platt gräs ett tag. Så min variation får vackert vänta

Shamrock sa...

man kan springa baklänges oxå... Min löpträning går inte alls eftersom jag har problem med en fot. Ändå är jag glad och lycklig eftersom jag numera kan småjogga på platt gräs ett tag. Så min variation får vackert vänta

Knasterfaster sa...

Jag sprang här uppe i skogen för nästan ett år sedan. Jag kanske springer en gång den här sommaren också.

Malde sa...

Jag har springtränat på så sätt att jag har hejat Maken i mål i Motala. Ja, han har cyklat Vätternrundan i år igen.

D v s jag springtränar inte alls... Är urdålig på att träna överhuvudtaget just nu... Oavsett träningsform. Däremot är jag desto bättre på att sticka.

Jag lovar dock att göra mitt bästa att heja fram dig i mål, om möjligt på plats med en extra vätskekontroll efter målgång.

Kram

nillas liv på pinnen sa...

Spader: Fast det såg jag just att du nu har gjort! Bara att ränna på.

Karin: Tack, tack. Jag klev av tåget i mitten av Dalrna och där var det inte mycket kullar kan jag säga.

Marina: En liten löptur då och då hinner alla med! Sedan kan du få ha dina andra intressen på andra tider.

Annika: Huvudsaken är att du varierar det där korta långsamma springandet med sina inslag av rusning och gång. Då kan du nog anmäla dig till halvmaran du också.

Shamrock: En del verkar tro att man inte kan springa om man har ont i foten. FEL!

Knaster: Spar den springturen till halvmaran i september. Så slår du två flugor på smällen.

Malde: Väldigt rart av dig att tänka på mig när jag (eventuellt) kommer i mål. Men hoppas inte för mycket!

Singelmamman sa...

Jag springer, alltså finns jag.

DDT sa...

Alltså min springträning... den går förhoppningsvis jättebra. Jag har inte hört något av den på en vecka så jag gissar att allt är på banan. Vilken dag som helst ska jag kolla upp det.