tisdag 7 november 2017

Jag jobbar också

Det skulle man inte kunna tro, så mycket som jag bloggar nuförtiden.

Jag har ett roligt jobb, och det är ju tur. Idag satte jag mina elever på att utforska San Fransisco, och det var vederkvickande. Uppgiften var att hitta trevliga aktiviteter med romantisk touch för femtio-plussare. En sammanställning som kan vara bra för dem att ha när de kommer upp i den åldern, tyckte de.

På en mattelektion hittade vi på olika algebraiska uttryck för sidorna i en rektangel med omkretsen 10x + 24. Det var jätteroligt, enligt mina elever, som engagerade sig i uppgiften med hull och hår. När de höll på som bäst kom jag på att Skåne har formen av en rektangel, på ett ungefär. Faktum är att jag tror att det är det mest rektangulära landskapet i hela Sverige.

En märklig slump måste jag säga.

4 kommentarer:

reneesfotoblogg sa...

Det var tur att du fick fram att det var landskapet Skåne du associerade till och inte kärleken för då hade slumpen blivit ännu märkligare.

DDT sa...

Ja ja, så länge de slipper rullstensåsarna så kan det säkert vara roligt. Men Skånes rullstensåsar kan knäcka vem som helst. Jag anser dem vara helt ansvariga för min totala inkompetens inom geografi.

nillas liv på pinnen sa...

Renée: Han är lite rektangulär han också, om man ska vara noga! Kanske skulle sätta mina elever på att uppskatta hans area.

DDT: Har Skåne rullstensåsar? Mmm, intressant.

DDT sa...

Nej! Det är inte intressant. Det är mördande tråkigt. Och vi borde aldrig nämna det igen.