söndag 3 februari 2019

Är det här vad livet går ut på???

Har vinkat av Skåne på tågstationen. Det är en satans massa snö i Örebro, och de som plogar börjar tackla av, så vi fick pulsa hela vägen dit. Men tåget gick som på räls, förstås! Lagen om alltings jävlighet. Om järnvägsnätet hade brutit ihop av all snö hade inte Skåne kunnat åka hem, men så trevligt ska vi inte ha det förstås.

Igår såg vi den hyllade filmen Gräns. Det skulle vi inte ha gjort, åtminstone inte jag. Jag blundade ungefär halva tiden på grund av dålig film. Dålig och äcklig film. Dålig, äcklig och obegriplig film. Jag som brukar förstå allt. ALLT. Nu förstod jag ingenting, och det blir kritiskt för mig. Vägrar att känna mig korkad, men vad ska jag tro när hela kultur-Sverige prisar den här filmen???

Nu borde jag jobba, det är därför jag sitter här och bladdrar. Jag ska rätta engelska läsförståelseprov och sedan ska jag sammanställa en massa resultat och dokumentera mina elevers utveckling i engelska språket. Beräknad tidsåtgång fem timmar. Ska enligt planen vara klar om två timmar. Det blir svårt med tanke på att jag inte har börjat ännu, men givetvis kommer jag göra mitt bästa.

7 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Tänkte se Gräns nästa helg (fast den inte lockar mig, 🤣 ) för att hela kultursverige prisar den men nu blev jag tveksam igen.

nillas liv på pinnen sa...

Kalle: Jag skulle vara JÄVLIGT tveksam om jag var du!

DDT sa...

Hela kultursverige och en viss tjockis. Jag hade roligt hela tiden när jag såg den. Men det är ok att tycka olika. Själv hatar jag The Lobster på ett nästan osunt sätt. Den anses vara genial.

nillas liv på pinnen sa...

DDT: Nej! Du ska tycka som jag! Vad är det annars för vits?

DDT sa...

Jag tycker att du ska se the Lobster och gilla den. Då jämnar det ut sig och så kan vi gå vidare och låtsas som om detta aldrig har hänt.
(Nej, se den inte! Eller gör det och förklara det geniala för mig. Men helst inte.)

nillas liv på pinnen sa...

DDT: Jag googlade på The Lobster och hittade det här:

Nydumpade David lever i ett samhälle där singlar har 45 dagar på sig att hitta kärlek innan de förvandlas till djur. Efter flera misslyckade romanser bestämmer han sig för att fly och sluter upp med en grupp revolutionärer som förkastar romantik. Men så träffar han en gåtfull främling.

Jag tycker det låter spännande och intressant, ju! Som en roman jag skulle kunna skriva, om man tar bort det där med att de blir förvandlade till djur, för sånt gillar jag inte, då är vi farligt nära trolltemat. Jag ska se den, vet inte när det blir, men när det är gjort ska jag meddela dig om det är en bra film eller inte.

DDT sa...

Precis den filmen är det, ja.
Jag tyckte också att det lät spännande och intressant. Så där att jag såg fram emot att få se den. Men jag blir fortfarande arg bara jag tänker på den. Sedan hjälper det ju inte direkt att jag har väldigt svårt för Collin Farell.