lördag 23 februari 2019

In och ut

Idag har jag varit duktig och köpt tre par byxor. Det känns som en bragd jämförbar med ... jag vet inte vad. Karolinernas dödsmarsch i de jämtländska fjällen, kanske.

Men, jag har med åren utvecklat en metod, som jag är ganska stolt över. Man kan kalla den för in-och-ut. In i affären och ut igen med tre par byxor. Tidsåtgång ca fem minuter.

För att göra den plågsamma processen så snabb som möjligt går jag raka spåret fram till en ...? Vad heter de som jobbar i klädaffärer? Försäljare? Expediter?

Nåväl, jag går fram till en (äldre med erfarenhet), öppnar upp jackan och frågar vilken jeansmodell och storlek hen rekommenderar. Köper tre par av den modellen och går ut igen. Klarar mig sedan bortåt ett år innan jag måste upprepa det hela. Bra, va?

Hur gör ni när ni köper byxor?


* Karolinerna marscherade 1718 in i Norge och sedan raskt ut igen när de fick bud om Karl XII:s död. In-och-ut. På vägen från norska gränsen till jämtländska Handöl dog över hälften av de nära sex tusen soldaterna på grund av dåligt väder.

3 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Jag köper inga byxor för de passar ändå inte.

nillas liv på pinnen sa...

Kalle: Det kanske är den allra bästa lösningen, att skita i byxor!

DDT sa...

Jag har hittat en modell som passar, så när de börjar bli utslitna går jag till affären och köper ett par nya. Mycket praktiskt. Kanske skulle det vara lite trevligt med fler modeller, men orka... Till hösten kanske? Då brukar man vilja ha "en ny stil". Detta kommer troligtvis att misslyckas skändligen eftersom alla nya stilar snart faller samman som ett korthus och då är man tillbaka i sina gamla vanliga sunkkläder. Men det är bara en teori.