måndag 11 februari 2019

Trafikens grunder

Jag har i större delen av mitt liv haft ångest inför tanken på att skaffa körkort. Nu känns det bara roligt och uppfriskande. Inte minsta tillstymmelse till ångest kvar.

Är inte det märkligt?

Jo, det kan man lugnt säga. Jag fattar ingenting. Men hela livet är ju ett satans mysterium, så det varför skulle inte det här vara det?

I alla fall så kommer jag ha ett körkort till sommaren, för det säger min körlärare. Eller, hon säger att hon tror att jag kommer ha det, vilket inte riktigt är samma sak, men nästan. Jag tror också det. Min favoritbok just nu är Trafikens grunder, jag bara älskar den. En del i den är självklarheter; som att man ska köra sakta när man passerar lekande barn. Men där står också om trafikmärken och de vita markeringarna på vägbanorna, till exempel, och det är ju intressant som fan.

Det som gör mig allra lyckligast är alla bilder med vägvisningsmärken. Man kan ju åka nästan vart som helst med en bil. Lajkasjö utanför Dorotea är bara ett av många möjliga mål för en tur. Där växte min farmor upp (och födde ett oäkta barn vilket gjorde att hon hals över huvud lämnade byn, och tyvärr även barnet, för att aldrig mer komma tillbaka).

Man kan också åka till Skåne, förstås. Eller ha Skåne i passagerarsätet när man åker runt i Närke.

Var brukar ni köra omkring någonstans?

5 kommentarer:

Christine sa...

På 51:an mellan mig och dig, typ. Eller till Skåne. Eller på Gotland. Föredrar faktiskt Gotland.

Markattan sa...

Jag glädjer mig med dig. Jag har haft körkort länge men något som höll på att bli en hemsk olycka för länge sen fick mig att inte våga köra. För ca två år sen blev jag tvungen att köra igen och oj vad skoj det är.
Jag kör mest runt i Marks kommun nu för tiden.

Markattan

Kalle Byx sa...

På E22an med hjärtat i halsgropen eftersom det alltsomoftast ligger en bil en halv meter bakom min.

DDT sa...

Jag brukar köra omkring på E20. Det är inte någon trevlig väg direkt. Jag har ofta långtradare liggande en meter bakom mig eller så möter jag dem, i bredd! Men för det mesta är det förstås kul och mysigt att köra bil. Räkna med att alla andra är idioter, så kommer du att klara dig hur bra som helst.

nillas liv på pinnen sa...

Christine: Gotland vill jag också köra bil på! Problemet är bara hur man ska få dit bilen, jag gillar inte idén om att köra över från en kaj till en båt. Känns alldeles för oklart.

Markattan: Grattis till dig som kör igen! Känner en annan som varit med om detsamma, och hon kör också igen efter rätt många års uppehåll. Jag ska också köra omkring i Marks kommun när jag fått körkort, det verkar kul.

Kalle: Men usch, är det så i Skåne? Man kanske kan lasta in en flaggstång i bagageluckan så att de andra skåningarna är tvingade att hålla avståndet?

DDT: Men fy, kör de så tätt inpå i Göteborgstrakten också? Är det ett generellt beteende söder om Mälardalen, eller? Kolla flaggstångstipset ovan, om det kan vara något.
Idioter har jag inget till övers för så de kommer jag förmodligen preja av vägen.