söndag 10 november 2019

November del 2

Har bestämt mig för att ägna mig åt cocooning denna november. Det betyder ungefär att gå i ide. Något jag inte kan göra på veckorna, förstås, för jag arbetar måndag till fredag, gubevars. Men helgerna! Har skrivit 'ledig' i kalendern på alla lördagar och söndagar (utom den sista lördagen då jag har specialplaner).

LEDIG.

Så jävla skönt. Ledig betyder i och för sig inte ledig, men det betyder att jag inte har några planer, annat än att slå dank hemma.

Slå dank hemma betyder i och för sig inte direkt slå dank, utan snarare städa, tvätta, fixa tusen grejer (var kommer alla grejer som behöver fixas ifrån?!) och tillgodose Ninjas* behov. Men så underbart att bara göra det!

Året efter min skilsmässa för snart sju år sedan hade jag också mycket egentid, som det så piffigt heter. Så mycket att jag tröttnade och blev social. Nu har jag behov av att gå åt andra hållet, och bli asocial. I alla fall några helger. Det blir roligt!

*

4 kommentarer:

Karin sa...

Nä, du har nog inte hämtat dig helt och hållet från din förkylning/influensa än. Ligg lågt. Varva Ipren med Treo och se till att du har Bafucin hemma. Eller annat hostdämpande när den dagen kommer. Säkra upp med någon som kan skriva ut mer seriösa grejer den dagen skrällhostan sätter in!

Anna Christina sa...

Social eller asocial, det är frågan det. Jag skulle kunna tänka mig det sistnämnda denna underbart gråkalla novembermorgon.

Markattan sa...

Just nu är väl vila anbefallen när helst man kan?
Det trodde jag stod i någon grundlag!

Markattan

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Den tänker jag inte tillåta! Skrällhostan, alltså. Den får inte plats i mitt liv.

AC: En bra mix av de båda, skulle väl experterna rekommendera. Men de skall man ta med en nypa salt.

Markattan: Man borde vara ledig i november så att man kunde villa hela dagarna. November är som gjort för det.