tisdag 5 april 2011

Dagens dragna slutsats

Tretton minuter innan jag skulle vara på jobbet i morse stod jag med bar överkropp framför badrumsspegeln och ryckte två svarta hårstrån från min haka med en pincett. (Ursäkta bilden jag nu brände fast på era näthinnor men jag känner att informationen är nödvändig för att budskapet i det här inlägget ska gå fram.)
Och två kilometer cykeltramp senare seglade jag in på jobbet en minut för tidigt. Då vände jag ändå tillbaka, efter att jag hade hoppat upp på cykeln, för att hämta min tub hårvax som jag glömt, och som jag måste ha med mig eftersom mitt hår kan se ut hursomhelst när jag kommer till jobbet.
Förutom att denna sedelärande historia visar att jag åkte en minut för tidigt hemifrån, så bevisar den att vi tidsoptimister har rätt rätt rätt! Vi hinner, liksom. Alltid.

19 kommentarer:

mockapocka sa...

Minns dock ett ANTAL tillfällen då du inte var i tid till skolbussen. Då din lojala lillasyster fick skrika STANNA inne i bussen så att busschaffisen skulle höra över allt skrän från en fullastad buss med ungar. Men följden att den snälla lillasystern blev uttittad (på den tiden HEMSKT).
Så, din empiriska forskning failar. Sorry.

Osloskånskan sa...

Bara två??! Herregud lille vän...

Knasterfaster sa...

Jag upprepar samma sak för dig som för min sambo. En minut innan utsatt tid är INTE i tid. Inte för mig. Man får t.ex de allra sämsta platserna på föräldramötena.

Agneta sa...

Nilla, jag känner att du är en förebild och en mentor för mig. Jag gillar dig!
(Vad gäller tiden, inte några ev hår på hakan)

Maj Korner sa...

OM du någon gång skulle komma i tidsnöd så kan du ju använda tuben med hårvax till att platta till de där två svarta hårstråna på hakan, istället för att dra ut dem.

Åsa Hellberg sa...

Haha, jag gillar Majs förslag.

Shamrock sa...

Jag håller med Knasterfaster

S sa...

Så underbart med nära till jobbet!
(det har jag med!)

mockapocka sa...

Haha, Det var ju en jättebra idé Maj!

nillas liv på pinnen sa...

Mocka: Oj, det minns jag inte! Men så var jag ju inte på bussen när det hände heller, utan springande på väg till den. Usch, jag tyckte inte om vägen till bussen. Sprang ofta så att jag nästan dog.

Oslo: Hur många har du då?

Knaster: Men vem vill ha bra platser på föräldramöten??? Inte jag i alla fall.

SOS: You just wait...

Maj: Haha, du är nog den mest innovativa besökaren jag har. Mitt hårvax är neongrönt så det blir nog fint att dölja hårstråna under en klick haha.
PS När man gnider in det i håret är det så lite det är frågan om att den gröna färgen inte framträder, annars skulle det kanske vara snyggt. Om jag ser alldeles förjävlig ut i håret någon dag kan jag lägga ett lager av vaxet över huvudet så att håret inte syns alls. Det kommer nog se ut som trolldeg ungefär.Jösses vilka idéer jag kläcker här, det var du som fick igång mig, alltså måste det betraktas som ditt fel.

Åsa: Eller hur! Väldigt käckt.

Shamrock: Hm, hon har fel.

Stina: Så turligt att jag har nära till jobbet, skulle jag vilja påstå. Men härligt också.

Mocka: Jomen. Eller. Hur. =D

Magica de Hex sa...

Alltså du pratar om att du aldrig köper kläder, men att nästan komma försent till SKOLAN för två skäggstrån är väl lite VÄL fåfängt? Och sen HÅRVAX på det! Vafalls?

Osloskånskan sa...

Svar: Fler!

Singelmamman sa...

Fast just Nilla har väl ofta bästa platsen på föräldramöten. Längs fram, och inget möte utan Nilla antar jag. Hm, men det jag egentligen ville med den här kommentaren är att hålla med. En minut före ÄR i tid. Och jag delar helt din övertygelse att vi har rätt.

Knasterfaster sa...

En bra plats på ett föräldramöte är en plats som är nära utgången ifall om man skulle vilja gå innan mötet slutar.

Spader Madame sa...

Alltså, det är litet som att klöverkung alltid sitter singel. Den gör inte det. Sitter singel alltså. Men ibland gör den det. Sitter singel alltså. Då säger alla: Ser du - Klöver kung sitter alltid singel.

Ser du - Nilla kommer alltid i tid! Idag också med hårvax, inte illa!

Cattis sa...

SV: Ja, det är boken som jag skriver på i denna skrivarkurs. Den heter Kreativt Skrivande III och jag läser den på distans och den går på Högskolan i Kristianstad. Ska kolla in det du studerar nu. Spännande

Cattis

Cina sa...

Haha! Always!

cat sa...

Ja vadå bara två stycken! Här är det mångdubbelt ibland.

nillas liv på pinnen sa...

Magica: Men jag ljuger ju ibland, får du tänka på.

Oslo: Poor Osloskånskan!

Singelmamman: Jag har lagt ner föräldramötena på min skola för de var så tråkiga att jag somnade.

Knaster: Jaha, då förstår jag.

Spader: Ska jag tolka det som att klöverkungen håller på med alla drottningar samtidigt fast varje drottning tror att hon är den enda?

Cattis: Jag ska söka någon ny kurs nu inför hösten och letar efter passande just nu. III låter som att man behöver gå I och II först...?

Cina: Yea...

cat: Du får ha två pincetter så att du kan rycka två åt gången. Då går det snabbare. Bara ett tips.