onsdag 13 april 2011

Många deviser blir det

Strax efter kl 6 imorgon bitti tar jag tåget till Stockholm. Det är så tidigt att jag redan nu känner mig alldeles matt. Jag borde packa, laga mat och duscha, men orkar inte. Så matt känner jag mig.
Till råga på allt måste jag till tåget för det går inga bussar så tidigt. Det lär bli två kilometer språngmarsch för jag är alltid ute i sista sekunden. Cykla kan jag inte för kedjan har hoppat av på ett så krångligt sätt att jag inte kan sätta tillbaka den.
Hjälp, vad trött jag känner mig. Men vad gäller packningen är jag kanske nästan klar. Jag packar alltid minimalt. När vi kommer till Barcelona på lördag kommer det regna där men det skiter jag högaktningsfullt i, jag tar inte med mig några regnattiraljer. Bikini tar jag däremot med mig enligt devisen: det blir alltid som man tänker sig. Och jag tänker mig att det blir soligt.
Jag kommer inte gå i bikini i Stockholm, men heller inte i varm jacka eftersom det alltid är varmt på våren enligt devisen: på våren blir det så varmt som man gör sig. En devis som i sin tur kan härledas ur devisen: det är en myt att vädret är utanför våra kroppar, it's all in our heads. Och är det inte där så spelar det ändå ingen roll. Dessutom kan jag inte släpa på varma kläder när jag har minimal packning. Speciellt inte då jag ska springa med den till tåget imorgonbitti.
High five!

17 kommentarer:

Singelmamman sa...

Dina deviser är toppen. Jag tar dem rakt av. Och skönt med en språngmarsch på morgonen. Jag tränar ju på morgonen, så jag vet att det är skönt.
Det regnade visst lite när jag och yngsta var i Barcelona också, ungefär vid samma tid på året som du åker, men vi hade inte heller några regnkläder med. Så vi märkte knappt av regnet. Ha det underbart och hälsa den bloggvän jag känner.

Ulrika sa...

Du får devisen till nya höjder.
Och många deviser blire..

Du är en fantastisk brutta som definitivt kommer att hinna springa till tåget, med din minimala packning utan några som helst besvär. Detta enligt devisen att man har det inte värre än man gör sig.

Och gör man det värre än man har det så får man ju skylla sig själv, eller någon annan om man har en lämplig devis för det.

Jag önskar dig en trevlig vistelse i Stockholm där du ska få träffa bloggvänner. Mig får du inte träffa där för det är så avsides.
Fast jag önskar att det var mig du skulle träffa... och jag förmodar att du önskar detsamma ;)
Detta enligt devisen att det jag önskar mest troligt är vad andra också önskar.

Det sista hittade jag på i skrivande stund, eller det gäller väl det mesta jag skriver antar jag men jag förmodar att det är ok.

Knasterfaster sa...

*handen är uppe* Jag vet inte hur jag ska skriva det där men jag menar att du gör high five mot min hand som jag håller upp.

XXX sa...

Det skulle kanske gå att ringa och beställa en taxi? Bara en tanke...
Ha det så gott både i Stockholm och Barcelona!

Magica de Hex sa...

Devisa mig hit och devisa mig dit! Har du aldrig hört talas om taxi? Dessutom ska du enbart gå klädd i RUTIGA byxor. Kom ihåg det.

DDT sa...

Om vädret finns inuti våra kroppar har min kropp idag varit kall, regnig och mulen. Ja fan, det stämmer ju!

Chillypea sa...

Enjoy Barcelona! Favvostad bland favvostäder! Jag har fått lova, under ed, att nästa tripp måste gå nån annanstans, då vi börjar komma upp i tvåsiffrigt och min bättre hälft anser att det finns mer värld att se... I see his point... Bueno, que lo pases fenomenal! :)

Malde sa...

Trevlig resa!

Marina sa...

Ha en jättebra resa! Ska försöka lägga det där med att vädret bara är inuti och inte utanpå...kan behöva det när jag återvänder till nordliga breddgrader...

Shamrock sa...

Bikini tål ju vatten ganska bra. Så om det mot förmodan skulle regna trots att du inte tänkt dig det kan du ju alltid ha bikinin på dig i Barcelona

cat sa...

Hoppas att du får som du vill med vädret i Barcelona. Jag drar själv till Istanbul och där ska det också regna :( Dumma väder!
Blev det språngmarsch till tåget mån tro?

Lisbeth sa...

Vi får väl hoppas att du släpper devisen i vitögat. Blir nog en jättebra resan hur som helst Ha det bra

Tim sa...

Jag kanske sagt det förut men om du ser min brorsa (ser ut som jag fast längre och man) i Barcelona så kramma om honom ordentligt från mig! Så överraskad han skulle bli!

Spader Madame sa...

Jag tar inte heller bikini då rå.

Titti sa...

låter svettigt och tröttsamt klibbigt att springa så där okontrollerat nästan mitt i natten. Dock finns det andra lösningar! Ledtråd: droskbil med hund i

Eftersom du inte skrivit något idag förmodar jag att du hann med tåget. Eller så kanske du liftade. Eller nåt.

Hur som helst; ha det fantastiskt i Barcelona!

P.S
svar på ledtråden: TAXI
D.S

(nähäädå, jag är inte ett dugg avundsjuk!)
*lånar bara hundens tuggben för att soppa skriet som bubblar i halsen*

nillas liv på pinnen sa...

Singel: Oj, jag glömde hälsa! =O

Ulrika: Jag skulle JÄTTEGÄRNA träffa dig! Säg till nästa gången fisket drar er till Närkeslätten.

Knaster: *hajfajvar tillbax*

Tvillingen: Finns inga taxi så långt utanför Stockholm, you know.

Magica: Visst hade jag rutiga byxor? Det är jag ganska säker på.

Tjockisen: Allt jag säger stämmer.

Chilly: Det ska bli bra, hoppas jag. Hur kan det inte bli det när jag kommer dit, liksom?

Malde: I hope so!

Marina: Det lär du behöva big time efter ett liv där du är nu.

Shamrock: Jag vägrar ha något annat än bikini på mig i Barcelona. Kommer byta om redan på flygplatsen.

Cat: Klart det blev språngmarsch!
Istanbul låter också cool, du.

Lisbeth: Bra blir det alltid när jag är med!

timklint: Det skulle jag också bli! Om jag kramade om din brorsa, alltså.

Spader: Annars känns Götgatan i bikini som en hit...

Titti: Taxi har vi inte i min stad. Du får tänka på att jag bor i landsorten. Utanför taxibältet.
För övrigt hoppas jag att du tuggat klart benet nu så att du får något annat gjort också. Du kan ju behöva diska och sånt.

Åsa Hellberg sa...

Hoppas att du får en finfin resa.