söndag 10 april 2011

Minimalismen vik hädan!

Hittade både det ena och det andra när jag dammade bokhyllan igår. En blockflöjt, till exempel, som mellandottern tränade på när hon gick i musikskolan 2001. Diverse verk i lera som jag och döttrarna har skapat. Det äldsta är daterat 1973, en sköldpadda som jag knådade fram mäpan sjuttiotalet ännu var ungt och piggt. En vacker glasflaska fylld med grovkornig sand från en speciell semester som var så underbar att vi tog med ett par deciliter av stranden hem som minne. Det kan ha varit Kreta eller Gotland. En fem centimeter hög vas inköpt av mig i Kina 1980. Och ett hundratal andra grejer.
Vad har ni för roligt i era bokhyllor?

19 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Men, jag har ju precis satt mig... Jag går och tittar om en stund och återkommer.

Knasterfaster sa...

1. Böcker
2. Diverse bordsspel
3. Stearinljus
4. Diverse sladdar
5. Presentsnören
6. Tekanna
7. Glöggservis
8. Fotoböcker och lådor med foton.
9. Tidskriftsamlare
10. Keramikskål tillverkad i år.
11. Glashöna för påskgodis
12. Två vaser
13. Prydnadstallrik som Sambon och jag köpt på Rhodos 1989.
14. Burk med lock.
15. Brev, betalda räkningar och skolfoton

Maj Korner sa...

Menar du BAKOM böckerna?

Spader Madame sa...

Böcker och dalahästar. Väntar på en beige roman.

Åsa Hellberg sa...

Böcker och papper. Har inte bott här tillräckligt länge och gillar inte prydnadssaker utöver ljusbehållare/stakar.

mockapocka sa...

Oj, kan inte svara just nu. Återkommer. Men det finns plats för den beigea (hur var det det stavades nu igen?) det vet jag i alla fall.

nillas liv på pinnen sa...

Knaster: Du har nästan mer pryttlar än vad jag har! Och det är inte dåligt.

Nej, Maj, jag menar OMKRING böckerna.

Spader: Det ska bli!

Åsa: Jag gillar inte heller prydnandssaker. Egentligen.

Mocka: Det hoppas jag! Annars får du ta bort något.

Småländskan sa...

Böcker!!!! Några gamla fotoalbum, några spel, en korg med kartor och broschyrer från besökta platser, ett gammalt litet rostigt strykjärn, en "stämpel" från ett jubileum, ett "järnkonstverk" i litet format, egentillverkad lerkopia av Venus från Willendorf, en sten med en mindre sten som bildar hav/himmel.

Småländskan sa...

.. sen en lagom glipa som väntar på den beiga.

Shamrock sa...

Jag är tråkig, jag har nästan bara böcker i dubbla rader. Lite skivor och filmer bakom dörrarna och bakom det andra dörrparet har jag gömt sladdar till mobiltelefoner, transpondrar, kameror m.m.

Ändå ser min bokhylla alltid stökig ut

Cina sa...

Massor av böcker, en japansk docka i glaslåda, en flaska Gula änkan, en pava nattvardsvin (?) en chokladask (som jag hoppas det finns något kvar i), en vinkaraff (tom) och runstenar i lera som barnen gjort för ........ länge sedan. Jag har INTE en beige roman. Än!

Miss Upsey Daisy sa...

Böcker .. marimekkoskålar dalahäst.. foto från Belfast..

mockapocka sa...

Det finns MYCKET jag kan ta bort. En hög med telefonkataloger från 2003 och framåt tex. Det är ett mysterium att de ligger (kvar) där och att jag dessutom lägger dit nya varje år. En av de saker jag inte förstår med mig själv.

nillas liv på pinnen sa...

Smål: Du verkar inte heller köra den minimalistiska stilen...

Shamrock: Låter som ordning och reda!

Cina: Kommer! Säger vi.

MUD: Det var inte mycket.

Mocka: Släng in dem i kaminen vetja.

Maj Korner sa...

Böcker. Och så böcker. Och lite mer böcker. Men på en hylla står ett fruktfat med 3 äpplen, två päron, två bananer och några kiwi. En blåvit dansk porslinsfigur. En patron som har mina initialer i botten och går att använda som stämpel i sigillack. Den är för övrigt tillverkad i ett fängelse. En mörkblå ko med mönster. En blå ask.

Sen tycker jag Shamrock är häftig som har transpondrar i sin hylla!

Magica de Hex sa...

Böcker.

Katarina sa...

Böcker sorterade i färgordning, med ett stort gap i den beiga sektionen.

Vinylskivor.

En liten noshörning i jade.

En brosch och diverse smycken.

En pumpflaska med tvål från Molton Brown som är på väg till badrummet men som av någon anledning blivit stående i bokhyllan.

Det sista var lite överraskande. Broschen och smyckena beror på att jag står vid bokhyllan när jag testar dagens utstyrsel.

Marina sa...

Kan stolt säga, att det är inte så mycket alls, trots att det fortfarande är för mycket! Efter att ha hamstrat saker i ett hus med massor av utrymme i 25 år, gjorde jag en vända till tippen + gengåvan varje dag en hel sommar när vi flyttade till en lägenhet med betydligt mer begränsat utrymme...jisses vad mystiska saker man samlar på sig - och jisses vad svårt det kan vara att göra sig av med en del totalt onödiga saker!!

DDT sa...

Böcker, damm, en gammal mobiltelefon, några sladdar av obekant ursprung, plastmappar, två rent ohyggligt fula mosaikvaser som står där som påminnelse om att jag aldrig, upprepar ALDRIG mer ska försöka mig på mosaik, en meny från den lokala pizzerian (som om jag någonsin skulle beställa något annat än peperonipizza) gammal kurslitteratur, två jonglerbollar (den tredje kan möjligtvis ligga under bokhyllan. Jag minns inte. Det var nog fyra år sedan jag försökte jonglera).