måndag 16 januari 2023

Benny och Britta del 23

Britta: Du som har dator i knäet, kan du googla trapp inomhus?

Benny: Öh, jag kollar efter reservdelar just nu ... men absolut.

Britta: Du och dina reservdelar.

Benny: Trapp inomhus, varför ska jag googla det?

Britta: För att vi behöver köpa en trapp, hur ska vi annars komma upp på övervåningen?

Benny: Övervåningen? Vi ska väl inte ha någon övervåning? 

Britta: Jo, det går inte annars. Jag sa ju det, att vi borde ha en övervåning också.

Benny: Men vi har inte ritat någon övervåning?

Britta: Det är inte så svårt att rita dit en. Var ska jag annars få plats med alla mina grejer?

Benny: Du sa ju att du skulle rensa och slänga ...?

Britta: Jag ska rensa och slänga, men det mesta kommer bli kvar. Tycker du att jag ska slänga mamma och pappas alla böcker och tavlor och foton och gamla brev, till exempel? Tycker du det? Eller mammas byrå, den hon köpte till sin första egna lägenhet?

Benny: Krävs det en hel övervåning för det?

Britta: Din pappas gamla tidningar och kläder behöver väl också få plats någonstans?

Benny: Får jag ha dem på övervåningen?

Britta: Nej. Eller, jo, om vi ritar in ett förråd där ... Ett förråd där uppe, det tror jag blir jättebra. Ett stort avlångt förråd med fönster. Det tror jag blir jättebra.

Och det tyckte ju Benny också när han tänkte efter. 

Nu var bara frågan hur trappan skulle se ut. De stackarna hade i det här läget ingen aning om vilken djungel de var på väg att ge sig in i. Hur många olika utformningar det finns på en inomhustrapp, det vet bara Gud. För en vanlig dödlig är antalet oräkneligt. Hade de vetat det hade de förmodligen ritat till ett förråd på bottenplanet istället, men i husbyggen av allehanda slag vet man saker först i efterhand. Tråkigt, för den som lärt sig att göra om och göra rätt nästa gång. För här finns ingen nästa gång. 

2 kommentarer:

Karin sa...

Klart ni ska ha både övervåning och trapp! Och om jag som snickardotter får komma med ett litet förslag, är det att den inte ska vara så där jähättesmal som en del trappor till övervåningar kan vara (för hur ska ni då få upp allt som ska upp?) och att den – med sikte på en avlägsen framtid – gärna ska utrustas med ledstång på båda sidorna.

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Ledstång på båda sidor har planerat för, ha ha. Vi är redan där. Jag har ramlade ner för en trapp en morgon för att ena handen var upptagen med att bära grejer. Bredden är svårare, för det är lite för trångt. :(