onsdag 6 oktober 2010

Hur man skaffar en ny scrambler

Skulle göra en betalning på nätet när jag upptäckte att min lilla scrambler, som man måste använda, signalerade slut på batterierna. Kan den få slut på batterierna, liksom?
Mindes att någon sagt någon gång att det bara är att gå in på banken och få en ny om man behövde, att de har en massa scramblers i sina lådor som bara ligger och väntar på att kunder ska komma och hämta dem, så jag hoppade upp på cykeln och trampade in till stan.
Inne på banken tog jag en nummerlapp och ställde mig för att vänta. Ganska snart insåg jag att det var krypfart på kön och att det skulle ta minst en halvtimme för att få be om en scrambler. Jobbigt. Jag hade en beige parkas på mig där jag stod och väntade väluppfostrat och vägde på än det ena och än det andra benet. Som om inte det räckte så stod jag i ett hörn av lokalen.
Nej, tänkte jag, om jag skulle ta för mig lite, ta lite plats. Och så gick jag helt resolut fram till en bankpersonal som inte såg så upptagen ut.
"Jag skulle bara hämta ut en sån här scrambler", sa jag och viftade med min gamla. "Onödigt att vänta i den långa kön, liksom." Jag lät lite lagom kaxig, sådär som folk som tar plats låter.
"Jaha? Vad är det för fel på din då?", sa kvinnan på andra sidan disken. Av någon anledning såg hon förvånad ut.
"Slut på batterierna", sa jag.
Hon var tyst ett par sekunder.
"Ja... men batterier kan man byta", sa hon sedan och tittade på mig med en blick som helt klart avslöjade att hon placerade mig i kategorin korkade kunder.
"Hm", sa jag. "Men jag har ingen sån där liten skruvmejsel för att öppna batteriluckan. Och så vet jag inte vad det ska vara för batterier."
"Okeeej...", sa hon. "Du kan köpa batterierna i affärer som säljer batterier...Du kan också beställa via en länk på bankens hemsida, jag kan hjälpa dig om du inte vet hur man gör...?"
Maj Gadd, det är klart jag vet vad en länk är, jag har ju till och med en blogg!
"Jaha...men skruvmejseln då?", sa jag. Jag hade ju redan blåst alla intelligenspoäng så varför inte.
Nu såg hon faktiskt lite osäker ut. Jag insåg att jag snart skulle vara i hamn.
"Det finns såna där små etuier att köpa med en uppsättning små skruvmejslar. Och de kan ju vara bra att ha till annat man ska fixa också. När man ska skruva andra saker och så..." Hennes tålamod prövades, det kunde man höra på rösten.
"Jaha", svarade jag och kom i detsamma på att det ju skulle ta tid för mig att få de där batterierna om jag beställde dem, och att jag behövde dem idag!
"Men jag behöver scramblern idag", sa jag.
Då gav hon upp.
"Okej, jag ska se om jag har någon i min låda här borta", sa hon, och det var klart att hon hade! Jag fick den i ett litet vadderat paket. Med en sladd. Vad man ska ha sladden till vet jag inte men jag har lagt den i vår sladdlåda i hallen.
Och nu har jag en alldeles ny och fin topnotch scrambler!
'Cause I'm worth it.

23 kommentarer:

Agneta sa...

HAHAHAHAHAHA! Jobbiga kunden! De kommer prata om dig på fikarasten, de kommer himla med ögonen och fnysa.

Men heja dig! Du vann ju!

XXX sa...

Värd det men helt oteknisk!

Singelmamman sa...

Scrambler, heter dosa så på engelska alltså? Jag har en dosa, med sladd. Den, sladden alltså, måste kopplas ihop med datorn för att jag ska kunna e-banka.

Anneli Stålberg sa...

Trägen vinner! :D

TUTT sa...

Fniss.
Läser och gillar det jag läser på din blogg. Hittade hit via Anneli.
Tittar gärna förbi igen. :-)

Gafflan sa...

Hihi! Smart Nilla, nu ska jag också gå till banken och tjata till mig en ny dosa för i min står det något om "low batt" och det är väl inte kursen på thailändska bath som avses.

Shamrock sa...

Snart kommer de att ta betalt om man vill ha en ny (bara för att du inte kunde byta batteri själv) ;)

Knasterfaster sa...

Jag är SÅ imponerad! Impressed! Tänk att du vågade ta för dig och att det gav utdelning också! En del människor är ju alltid så där försigkomna och får en massa saker gratis som vi andra får betala för. Du gjorde det i en beige parkas dessutom! BÄST!
Om du fick en med sladd så måste du nog använda sladden. Jag har en sådan dosa med sladd.

Anonym sa...

Så satans trött jag blir alltså. Kommenterade just, sa att jag känner igen mig, stått i kö på banken för att få en ny "liten svart sak med batterier", blev hänvisad till Expertbutiken, där gossen bytte och grejade detta på en halv minut. Det kostade 35:-, väl värda pengar, men ännu mer värda om jag vetat om detta från början alltså. Blir det Error igen, så lägger jag av, nästan eller LITE!
/Småländskan

Anonym sa...

Wow, jäklar vad modig du är!
You go girl!

Cicki sa...

Naturligtvis var jag tvungen att kolla på min dosa hur det ser ut. Då insåg jag att du glömt ett argument. Du kunde ju sagt att skruven var så liten att du inte såg den. I alla fall inte skruvhålet.

Knasterfaster sa...

Nu ska jag titta på TV men jag är lite omskakad. Jag gick på Komvux de åren som du jobbade där. Jag läste kemi och matte!!!

Agnes sa...

Haha, roligt skrivet. Visste inte att den heter så. Man lär sig nåt nytt varje dag. Tur att du fick en ny!

Fru Venus sa...

HELT.JÄVLA.UNDERBART!! Ha ha ha, du är helknäpp, haha. Byta batterier...ha ha. Oj oj, kvällskram! :-)

Maj Korner sa...

Och allt det där gjorde du säkert bara för att du var beige!

Mika sa...

Underbara du!
Fantastiskt bra gjort! Det är klart att dom ska serva dosorna om det är dom som vill att ni ska ha dom!
Det är faktiskt ok att vara jobbig. Det är privilegiet man har när man är kund.
Girlpower till dig!

Spader Madame sa...

Coolt! Jävlar i min lilla låda vad du är cool.

Jag hade ställt mig i en kö och sagt hjälp... med små bokstäver. Scrabmbler = dosa? Jag har precis fått Handelsbankens jäkla dosa så den måste väl räcka skitlänge?

Klankis sa...

Men herregud människa, byt bank! Scrambler, är det fortfarande 90-tal eller? När jag loggar in på min bank får jag ett sms, hur enkelt som helst. Skandiabanken ska man ha, och NEJ jag jobbar inte där.

Ettie Bee sa...

Heereguuuud, jag måste springa på dass... Tillbaka! Kan se (och höra) detta. Du är för härlig!
Mysig kväll ni hade med bullar o allt, förresten :-)

veronica sa...

Dadadadadaaaa -I'm löving it!:D

nillas liv på pinnen sa...

Sos: Hm, jag skulle vilja höra det skitsnacket om mig. Det vore roligt.

Tvillingen: Lite oteknisk, men inte jättemycket. Jag kan sy på maskin, dammsuga och sätta på tvättmaskinen t ex.

Singel: Scrambler heter det för oss engelsktalande. Om man säger dosa vet man ju inte vilken dosa man pratar om. Snusdosan, puderdosan eller vad?

Anneli: Ja, när allt annat börja ge vika kan man alltid använda den där trägen! =)

TUTT: Du är välkommen!

Gafflan: Nä, haha, det är det nog inte. Om de konstrar kan du bara säga att jag fick en ny och då måste väl du också få det.

Shamrock: Tror du? Dom jäklarna.

Knasterfaster: Nej, jag behöver inte använda sladden, den funkar ändå!
Säg till nästa gång du behöver gå någonstans och ta för dig så följer jag med som moraliskt stöd.
Det är väl det minsta jag kan göra när jag nu inte lyckades förklara så att du förstod. ;)

Småländskan: Åh, jag är glad att det lyckades med kommentaren denna gång. Känns som att min blogg kanske hade blivit nedskjuten annars. Jag blir också superirriterad när kommentarerna man skrivit försvinner sådär. Om du skaffar en blogg ska jag kommentera hos dig och bli arg om det inte funkar.

Tant Björn: Yay! =D

Cicki: Ja, men den var ju det! Det var därför jag inte trodde mig ha en så liten skruvmejsel. Men iofs har vi hela garaget fullt med verktyg så det kanske finns en liten skruvmejsel där. Men det kändes lättare att cykla upp till banken än att börja rådda i garaget.

nillas liv på pinnen sa...

Agnes: Annars hade jag hängt där än, du vet. Utmattningsmetoden. Till slut gör de vad som helst för att bli av med mig. =)

Fru Venus: Ja, vad ska jag säga...
Det är jobbigt att byta batterier.

Maj: Antagligen! Beige äger.

Mika: Jag borde träna mer på att vara jobbig, faktiskt. Är rädd att vara till besvär. Vilket iofs inte betyder att jag aldrig är till besvär haha. Ibland blir man jävligt besvärlig just för att man försöker att inte vara det.

Spader: Hon, kvinnan jag dealade med, sa att en sån där dosas batterier ska räcka i nästan ett, två eller tre år. Sa hon faktiskt.

Klankis: Skandiabanken? Är det en stockholmsbank? Vi har bara landsortsbanker här ute i spenaten du vet. Med scramblers.

Ettie: Det är besvärligt när man blir nödig precis när man sitter och bloggar.

Veronica: McDonalds och storbanker; same shit.

cat sa...

Jag kan inte ens hitta en liten skruv på min!