torsdag 21 oktober 2010

Skottsäker overall, kanske...?

Polisen går ut och uppmanar människor i Malmö, i synnerhet de med invandrarbakgrund, "att vara försiktiga när de är ute kvällstid" så de inte blir skjutna.
Hm, hur gör man då? Jag har mörkt hår och bruna ögon så jag skulle verkligen vilja veta, utifall att den där skjutgalningen skulle dyka upp i min stad.
Smyger man längs med husväggarna? Det bästa är kanske att krypa? Gömma sig bakom träd och springa som fan när man ska från det ena trädet till det andra?
Eller kanske helt enkelt stanna inomhus? Som kvinna ska man ju ändå göra det för att se till att man inte blir våldtagen, så då slår man ju två flugor i en smäll. Bravo.

20 kommentarer:

Agneta sa...

Det är ju helt galet ju!
Min man åker till Malmö titt som tätt, han har mörkt hår men väl blå ögon. Men gärningsmannen kanske inte bryr sig om att gå nära? Han ser ett mörkt huvud och så skjuter han. (Han verkar inte vara den skarpaste av hjärnor direkt)
Fruktansvärt otäckt. Stackars alla mörka män i Malmö.

Cicki sa...

Många galningar finns det. Kan man någonsin skydda sig mot dem?

Märta sa...

Vettu.. Jag blir så otrooligt trött på alla nutcases som springer omkring lösa i samhället och ställer till oreda och katastrof. Vad är det med folk? Var kommer dom ifrån. Och varför är dom så onda?! *sucka*

Knasterfaster sa...

Jag tycker det vore bättre att polisen uppmanade skjutgalningar och våldtäktsmän att lägga av med det de håller på med så att vi andra kunde vistas ute utan att behöva vara rädda.

Mika sa...

Hm... jamen jag vet! ALLA stannar hemma kvällstid utom blonda män! Då borde alla vara säkra...

Åsa Hellberg sa...

Det är så galet. Jag träffade "mannen med lasern" många gånger, han var stammis på Sturcompagniet när jag jobbade där (89-90), det var innan han började skjuta de som inte passade honom....

Skånegrabben sa...

Hej

Har varit Malmöbo i 43 år snart och har aldrig varit rädd en enda minut. Det är ju så här i stan att det sker bara i vissa delar i stan, och har gjort sedan lång tid tillbaka.

Sen kan man inte gå och vara rädd för allt, för då stannar ju livet och inget fungerar.

Kanske är man också van att höra om hemskheter, men samtidigt så lägger vi mindre tid på att bry våra tankar på sådant som är bra och viktigt....

♥ Carina ♥ sa...

Usch! Det är fruktansvärt det som händer...

Malla sa...

Jag håller med Knaster!

Spader Madame sa...

Och Spader kan inte annat än hålla med. Egentligen borde man inte gå ut med mindre än att man blonderade sig igen. Trots att det då blir aningens svårare att spela kort.

Förresten är det ändå vinter snart. Vi skiter i det helt enkelt - det är så jävla kallt.

Singelmamman sa...

Ja men om man legetimerar främlingsfientlighet, så är detta priset. Men Nilla, din idé är ju lysande. Två flugor på smällen, kanon.

Mina dagar sa...

Jag är ofta i Malmö och då sena kvällar och väldigt tidiga mornar. Jag är ljus men många av mina kollegor är mörka....fan va´läskigt det är!!!
Kram

Maj Korner sa...

Och nu när folk uppmanats att hålla sig inne så skjuter någon in genom fönstret...

Ettie Bee sa...

Gräsligt att det förekommer, var, vem och färg spelar kvittar.

Magica de Hex sa...

Exakt. Bravo.

veronica sa...

Gör ljusa slingor, går oxå bra med peruk och skaffa mustach, om du nu inte har turen att som mej vara väldigt hårig naturligt:)

cat sa...

Hoppas de snart får tag på galningen!

Snäckskalsdalen. sa...

Ja hur gör man?

nillas liv på pinnen sa...

Ja, hur fan gör man?
Jag blir förbannad över polisens råd eftersom de därmed lägger ansvaret på offren. Det signalerar att man kan undvika att bli skjuten bara man är försiktig.
Med andra ord: De som blev skjutna, var de tillräckligt försiktiga egentligen?
Samma retorik som vid brottet våldtäkt.
Den dag polisen går ut och råder män i allmänhet att inte röra sig ute kvällstid, eftersom det ju är män i allmänhet som i högst grad drabbas av våldbrott ute, då kan jag börja ta de här "råden" på allvar.

Miss Upsey Daisy sa...

Skottsäkerväst.