måndag 11 oktober 2010

Måndagsmorgon

Ljuvliga måndag!
Vaknade av att morgonsolen gjorde en tavla på väggen över sängen. Nu sitter jag i köket med macka och kaffe och knappar på min dator (obviously). Ute är himlen sommarblå men gula löv och glittrande frost snackar höst.
Om en timme ska jag vara hos sjukgymnast och testa akupunktur mot min huvudvärk. Det blir intressant.
Sen ska jag skriva skriva skriva. Har bestämt mig för att bli lite mer strukturerad (ähum). Känns som att jag har haft den typen av föresatser förr men nu gäller det mitt skrivande, och inget annat tråkigt, och då blir det väl annorlunda? Ska skriva en A4 om dagen på mitt projekt. Sen kommer jag förmodligen kassera tre sidor av fyra, det har jag gjort hittills, men enda sättet att få något att kassera, och något som duger att spara, är ju att skriva som sjutton. Det är en nästan magisk känsla att gå in i den världen som jag skapar via mitt tangentbord. Om man tänker rationellt så är det jag som styr och bestämmer varenda detalj i berättelsen, ändå känns det som att den lever sitt eget liv, som att det som växer fram är utom min kontroll. Oj, kan jag känna när jag läser igenom vad jag skrivit. Det blir något som jag inte såg medan jag skrev. Det är häftigt.

10 kommentarer:

Speja sa...

Känner igen känslan. Och det är verkligen så, att ju mer man skriver och tvingar sig till att sitta där och trycka tangenter desto "enklare" blir det. Då planterar sig berättelsen i huvudet på ett annat sätt och ligger där och gror hela tiden.
Bra jobbat!

Shamrock sa...

Om akupunkturen funkar kan du även testa akupressur (den kan du sen göra på dig själv)

Cina sa...

Magiska världar man skapar själv gillar jag! Stenhårt!
Jag har testat akupunktur mot migrän för flera år sedan. Det hjälpte då. Nu är det helt klart dags för en ny omgång för att bryta den här ont-trenden. Blir spännande att höra vad du tycker om behandlingen.

cat sa...

Hi hi det är inte ofta du brukar hälsa måndagar så glatt :)
Lycka till med akupunktur och skrivande.

Ninis sa...

Jag har använt mig av akupunktur mot huvudvärk och vet du vad...
... det funkade :)

Åsa Hellberg sa...

Visst är det fränt?:)

Gafflan sa...

Ljuvliga måndag...jag vet inte Nilla, faktiskt...
Akupunktur kanske skulle kunna vara något för mitt huvud!? Du får göra en utvärdering när behandlingarna är slut tror jag bestämt.

Anneli Stålberg sa...

Det är verkligen magiskt, på riktigt :D

Agnes sa...

Det är galet alltihop

nillas liv på pinnen sa...

Speja: Tack för de orden, jag behövde dem! Det är lätt att sluta skriva för att de fantastiska idéerna sinar, men jag tar dig på orden: det är bara att skriva på!

Shamrock: Han sa att det skulle dröja en fem-sex gånger innan man ser resultat men jag är optimistisk! Lär mig gärna akupressur sen också.

Cina: Jag är nöjd och glad hittills. Alltid mysigt att bli lite ompysslad. Även om det består i att få nålar inkörda i sig. (Man är väl inte så bortskämd, helt enkelt.)

Cat: Nej, men det är ju lite ny karaktär på måndagarna nu, kan man säga...

Ninis: Låter bra! Jag hoppas att det kommer funka på mig också.

Åsa: Det är väldigt, väldigt fränt. Så fränt att det inte är klokt.

Gafflan: Jag återkommer i ärendet, men det verkar vara många som blir hjälpta.

Anneli: Ja! Det är precis vad det är.

Agnes: Haha, säger du det? Ska bli kul att läsa det du skrivit.