fredag 22 september 2023

Det är fredag

Om man är mormor har man rätt att vabba nuförtiden. Idag gör jag det. 

As we speak sitter jag och barnbarnet bredvid varandra i soffan med varsitt digitalt verktyg; den ena av oss sötare än den andra. Den ena har rosa Lilla My-strumpor, blå byxor med gula grävskopor på och en gul tröja dekorerad med lila katter och gröna trumpeter. Den andra är svartklädd från topp till tå. 

As we speak no 2 kommer Skåne och Ninja in genom dörren. Den ene har jeans, grå tröja och en svart keps som det står SPORTEN på. Den andra har svart päls och röd sele. Den ene berättar att han matat kossorna med äpplen, med förhoppning om att det ska göra dem vänligt inställda till oss när vi genar genom deras hage. Den andra går och lägger sig vid altandörren för att hålla koll på nämnda kossor.

På TV'n har ytterligare två personer blivit skjutna, den här gången i Sandviken.

5 kommentarer:

Karin sa...

Vabaha? Vabba? Varför har ingen berättat det för mig som har sju barnbarn att vabba åt?! Borde inte socialstyrelsen skicka ut en trevlig broschyr om detta? Vavava?

PS. Jag är övertygad om att du är jättesöt i Lilla My-strumpor, blå byxor med gula grävskopor på och en gul tröja dekorerad med lila katter och gröna trumpeter!

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Du får genast börja vabba! Ta vara på den tid som är!

Det var kanske inte var jag som hade Lilla My-strumpor grävskopsbyxor och trumpettröja. Men man vet aldrig ...

Professorkajsa sa...

Åh jag visste inte att man fick det nu! Och jag tror båda i soffan var söta, men kanske på lite olika sätt (som ju beskrivningen av kläderna antyder) :) Bra att någon håller koll på korna; hur skulle det annars gå?

nillas liv på pinnen sa...

Professorn: Nja, jag står nog fast vid att den lille är sötare än den store. Ninja är också söt, och fyller såklart en viktig funktion som vakthund. :) Vem vet vad en ovaktad kossa kan hitta på ...

Botant sa...

Kossorna kan komma att förfölja er närgånget. Typ här går den snälle som bjuder på godis..Vi hänger på