fredag 17 november 2023

Mörkrets fördelar

I morse när jag vaknade sträckte jag mig efter mobilen och googlade soluppgångstider. En tabell för hela året för att få översikt (och livsmod.)

Hur fan kan det vara så mörkt på ’morgonen’? Som om man befann sig i en kolsäck när man knatar sin en och en halv kilometer till bussen (och kollar efter vildsvin i dikena). Enligt soluppgångstabellen måste jag stå ut med detta till början av februari. I två och en halv månad. Fy för den lede!

Men annars älskar jag att bo på landet, såklart. Och när Skåne undrar om han inte ska skjutsa mig till bussen ändå, svarar jag NEJ. För vem vill inte ha en frisk morgonpromenad som har potential att förlänga ens liv? Och fatta vad jag ska njuta när våren kommer! Det är så jag tänker.

5 kommentarer:

Karin sa...

You lost me there ... Mörkrets fördelar skulle alltså vara att du blir glad om ett halvår när det blir lite ljusare om morgnarna. Är det så jag ska tolka det? Eller råkade du förväxla orden "fördelar" och "nackdelar"? Lätt hänt!

krusiduller sa...

Och utan mörkret vore det ingen vits att använda pannlampan. Och att promenara i kolmörker (som det bara kan bli om man kommer en rejäl bit utanför stan och långt ifrån gatlampor) med pannlampan är banne mig nåt av det trevligaste jag vet.
/lillasyster

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Här förväxlas ingenting. Fördelarna torde vara friska morgonpromenader och glädjen när våren anländer, för några andra kan jag inte komma på.

Krusiduller: Är inte lika förtjust i att promenera med pannlampa som du är, men lite kul är det kanske? Ska känna efter när jag tar kvällspromenaden med Ninja.

Professorkajsa sa...

Pannlampa är bra! Och rejäla dubbar på skorna! Håll ut! Det är lite vidrigt med mörkret faktiskt! Kram!

nillas liv på pinnen sa...

Professorn: Finns ju fördelar. Det är endast den här årstiden man tänder ljus och drar en varm filt över sig i soffan. Ganska trevligt, faktiskt. Men inte lika trevligt som vår och sommar, ska gudarna veta. Dock är det väl kontrasterna som skapar känslor av lycka och tillfredställelse, så det är bara att hänga i.