tisdag 7 november 2023

Vikten av ramar

Jag undrar vad det kommer dallras om idag här på min blogg? Klockan närmar sig inte midnatt men jag sitter i min bil, vilket också är en slags ram, för här har jag ingen lust att sitta och frysa någon längre stund.

På temat ’livet på landet’ kan jag berätta att vi nästan inte har något vatten för närvarande. Någon slags säkring som heter motorskydd slår ut titt som tätt, och då funkar inte pumpen. En elektriker har felsökt och inte hittat någon defekt komponent, så förmodligen är det pumpen som gjort sitt. Nästa vecka ska den firas upp ur sitt djupa hål för inspektion och eventuell kassering.

Att bara ha vatten två - tre timmar per dygn, och att inte veta om det blir noll timmar imorgon är bökigt. Men också roligt och intressant. Hur sköter man hygienen? Hur spolar man toaletten? Hur tvättar man när de rena strumporna är slut? Hur brygger man kaffe? Hur torkar man av diskbänken?

Tack vare att vi bor på landet så vet vi det nu.

Och kolla kolla, det blev ett inlägg idag också. Tack bilen och kylan, nu ska jag köra hem.

8 kommentarer:

krusiduller sa...

Ah, säkring och motorskydd klingar bekant. Känns som det hänt ett antal gånger på landet. Om jag inte minns fel brukar det sluta med att det blir en tripp till närmsta Biltema eller Jula för att inhandla ny pump. När ni ändå är där så kan jag starkt rekommendera deras 10-litersdunkar också. Fyll upp och ha stående någonstans. Just in case.
Alltid skönt att veta att gröt och kaffeberoendet/behovet går att tillfredsställa oavsett pumpstatus.

/lillasyster

Karin sa...

Ta några femlitersdunkar också, för de är lättare att hantera. Och en tvålitersdunk för dricksvatten som kan stå i kylskåpet. Med lite planering brukar det gå bra att duscha på jobbet och till nöds kan man tvätta upp lite strumpor och underkläder när man ändå är igång. Det kan vara svårt att hitta någonstans att hänga tvätten, så det är bäst att tvätta strax innan man åker hem och hänga allt på tork därhemma. Är man ledig eller jobbar hemma däremot ... Hur gick det med planerna på att börja vinterbada?

Professorkajsa sa...

Lite väl mycket vardagsdramatik att inte veta när vattnet behagar rinna! Men nu verkar ju inte vara villrådiga vilket jag skulle vara i den beskrivna situationen! Bra råd från Karin med! Och fyll på era godisgömmor så ni kan trösta er om inget annat hjälper! 🤗

Anonym sa...

Vi var hos lillebror i lördags och fyllde dunkar. Det är bra att ha småsyskon 😊
Det blir nog ny pump. Bonden (som vet allt om trakten) berättade för ett par dagar sen att det var ’väldigt länge sen’ det sist byttes pump hos oss, så vi ser fram emot att få en ny fräsch!

Anonym sa...

Jag ska bara, får jag säga till mina arbetskompisar när arbetsdagen är slut och alla packar ihop för att åka hem. Sen smiter jag in på toa (?) med min påse smutsklädet.
Varför inte? Det kan ju ge underlag för ett blogginlägg 😊

Anonym sa...

Vardagsdramatik är vardagsmat för mig. Det gäller bara att välja hur man tänker om det, ha ha. (Har varit på föreläsning med jobbet ikväll 😝)
Idén med godis är underbar. Frågan är om man får bryta uppgörelser om att bara äta fredagar och lördagar under sådana här omständigheter?

Anonym sa...

Självklart får man göra allt för att överleva i stunder av kris - också på en tisdag 😄

Anonym sa...

Utnyttja naturen Samla regnvatten till hushållsvatten. Ja och till växter på sommaren. murarbaljor brukar vara bra.