måndag 21 augusti 2023

Hallå Toyota

Åker buss till och från jobbet nu, eftersom min bil är på verkstan

Jag har fått veta vad felet är och vet inte riktigt hur jag ska hantera det. En sensor som sitter vid hjullagren har gått sönder. Hjullagren i fråga byttes ut för ungefär en månad sedan av samma verkstad. Jag fick beskedet på telefon och frågade om sensorns kollaps kunde ha något samband med bytet av hjullagren och fick till svar: 'Jo, det är möjligt'.

Va?

Ska man inte kunna förvänta sig att en auktoriserad Toyotaverkstad byter hjullager utan att sabba pinalerna runt omkring så att hela bilen brakar?

Det ska jag fråga när jag hämtar den.

5 kommentarer:

Professorkajsa sa...

Verkstaden borde stå för hela kostnaden, minst, du får ju stå för sveda och värk när du inte får ha din lilla pärla! Hoppas du snart får tillbaka henne!

Karin sa...

Nåt liknande hände mig vid en reparation. Jag fick otrevliga varningar efteråt. När jag då frågade lite bilkunnigt folk sa dom att verkstan nog hade "lagat sönder" varningssystemet. "Det brukar gå över av sig själv." (Det gjorde det.) Men det är kanske inget bra råd. Åk tillbaka, bråka lite lagom mycket så att dom åtminstone läser av varningssystemet och nollställer det.

Botant sa...

Ortens finaste o ev dyrast verkstad svetsade rejält o sen läckte en plastmojäng vatten o rejäl del byttes för tusenlappar. Jag hade för stressigt liv för att orka bråka då

nillas liv på pinnen sa...

Professorn: De kommer betala, för det går på någon slags garanti. THANK GOD. När jag återförenas med henne vet jag ännu inte. Buhu!

Karin: Verkstan har den redan, men vi ska ta ett snack när jag hämtar den. Lagat sönder varningssystemet? Det låter avancerat, haha.

Botant: Usch, det låter bedrövligt. Du kan inte bråka nu i efterhand? Ringa och flåsa i telefon åtminstone?

Botant sa...

2019