måndag 23 oktober 2023

Åh, nej

Det är måndag morgon, klockan närmar sig nio och jag har ännu inte tagit mig ur sängen. Idag är ju dagen då jag ska få massor med saker gjorda. Det har inte börjat bra …

Har länge (sen jag blev vuxen damn it) tänkt att jag en dag ska komma till punkten i mitt liv då jag skuttar upp ur sängen på morgnarna, glad att ta mig an alla sysslor som väntar. 

Det finns ju människor som är såna, eller hur? Jag vill också; liksom flyga ur sängen när jag vaknar. Full av livslust. När jag nu har lediga måndagar borde det väl vara möjligt? Va?

Nä.

6 kommentarer:

Karin sa...

Så kan man ju se det. Men det är inte riktigt naturligt. Såvitt jag förstår är lediga måndagar till för att man ska kunna ligga kvar i sängen extra länge för att sedan ta det lilla lugna under resten av dagen. Men kan välja en "dagens bräda" som är hanterlig. Till exempel plocka vissna blad från krukväxterna (om man har några).

Anonym sa...

Minns att jag hoppade ur sängen, såg upp till att börja jobba! Minns också när den känslan avtog. I 40 år hoppade jag, både till mitt jobb på tidningarna och senare ännu högre upp på jobbet i gymnasieskolan. Nu är det lite mer hopplöst./,Småländskan

Anonym sa...

Plocka vissna blad låter som en lagom måndagsaktivitet. Jag förstår inte varför det inte räcka? /N

Anonym sa...

Oj, vad glad för det, att du fått hoppa upp ur sängen under så många år i ditt liv!
Med tanke på det borde det vara möjligt att återuppta hoppandet. Eller? /N

krusiduller sa...

Nä.
Det tror jag inte på. Att det går att ändra på det där.
Jag har försökt, fast åt andra hållet.
Vaknar som bekant pigg som en mört och full av livslust men kroknar därför långt innan alla andra i min omgivning. I hela mitt vuxna liv har jag motarbetat min inre klocka för att anpassa mig till min omgivning, i synnerhet till min familj som alla är kvällsmänninskor med sanslöst god förmåga att sova länge på morgnarna. Nu har jag gett upp. Går och lägger mig när jag känner att jag behöver och går upp när jag vaknar.
ÄNTLIGEN.
Så, nä. Försök inte ens. Onödig slös på energi. Du gillar ju att ligga kvar i sängen fast du är vaken och även om dt är helt obegripligt i min värld så tycker jag du ska ta tillvara på de tillfällen. Vårda dem ömt.

/lillasyster

Professorkajsa sa...

Hoppa ur sängen om en inte behöver! Hua! Hemskt!