onsdag 18 oktober 2023

Debacle-dag

Idag har jag varit orsak till så många debacle att jag skulle behöva sortera och kategorisera dem för att kunna skriva en redogörelse.

Och det orkar jag verkligen inte.

5 kommentarer:

Karin sa...

Debacla på. Sånt brukar med tidan kunna bli intressanta blogginlägg.

Karin sa...

...tiden ...

Professorkajsa sa...

Många debacle på en och samma dag! Undra vad det kan vara! Hoppas det inte blev alltför jobbigt för dig! Och hoppas att vi läsare får ta del av din kategorisering av debaclen framöver! 😄

krusiduller sa...

Åh, där kom det igen. Ordet, debacle. Hade det inte varit för att det står med i SAOL så hade jag varit tvärsäker på att du hittat på det själv. Det är bara så...så...alltså ett väldigt märkligt ord. Helt ologiskt. Du som läst latin lite mer än mig, är det nåån typ av grekiska eller?

För övrigt vill jag gärna höra om dina sammanbrott när du känner att du är redo för det. Men även innan. Oredo är också intressant ur en åhörares perspektiv

/lillasyster

Anonym sa...

Karin: Är inte det vad bloggande handlar om. Att skrivande ta sig igenom tillvarons mindre lyckade debacle?
Well, man kanske kan skriva om annat också …

Professorn: Debacle är alltid jobbiga. Både små och stora. Åtminstone för mig som ännu inte lärt mig att misslyckas med grace.

Lillasyster: Debacle är ett vackert ord! Varifrån det kommer vet jag dock inte, men det låter väl snarare franskt än grekiskt. Nu är det mitt i alla fall.
Om jag lyckas återkalla debaclen ska jag berätta om dem! Just nu känns de redigt förträngda.

/Nilla