måndag 6 mars 2023

Att blogga genom ett sugrör

Det känns för närvarande som att jag bloggar genom ett sugrör. Anledningen: Jag har inget bredband och måste därför blogga på mobilen.

Hur länge har detta pågått?

Sedan 1 mars.

Varför (i hela friden)?

För att jag blev arg när priset på mitt bredband höjdes. Så arg att jag sa upp det.

Var det så smart?

Ja, eller nej, men jag ska ändå snart flytta.

Hur snart?

Om mindre än två månader.

Hur (i hela friden) ska du klara dig utan bredband i nästan två månader?

Nästa fråga, tack.

4 kommentarer:

Karin sa...

Jodå, det kommer att gå finfint. Men en sak förbryllar: du har en fungerande mobiltelefon och förmodligen en dator som du brukar blogga på i vanliga fall. Precis så har jag det när jag är på landet. Inget bredband, pga dyrt. Så då kopplar jag upp datorn med hjälp av mobilen och det räcker bra för att blogga. Räcker till och med till för att titta på TV och en och annan film. Och det är absolut ingen fancy lur som jag har. Rätt ordinär, faktiskt.

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Jag och dagens teknik ... Jag lär mig det jag måste för att klara mitt jobb, därutöver intet.

Så, hur gör man?

Karin sa...

Jag kan inte ens minnas att jag gjorde något, så det kan inte vara alltför svårt (mina duster med dagens teknik brukar jag minnas).

På min lur finns en ruta (heter det nog inte) som kallas "verktyg". Där (på "inställningar") finns lösenord till telefonens Wi-Fi. Det behöver du när du går in på datorns symbol för Wi-Fi (längst upp i överkanten) och hittar (förhoppningsvis) namnet på din telefon. Klickar på det, lägg in lösenordet och sedan ska det funka. Allt detta är dock Mac/iPhone-baserat. Om det handlar om andra sorters manicker är det nog annorlunda.

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Tack! Jag ska ge din manual till Skåne.