lördag 15 april 2023

Inspektion

På onsdag är det inspektion av vår utbyggnad med både byggnadsnämnden och kontrollansvarig på plats. Ägaren av byggföretaget kommer, och Skåne. Själv kan jag tyvärr inte vara närvarande då det är nationellt prov i engelska på jobbet.

Om bygget inte blir godkänt får vi inte flytta in så det är lite spännande. Sista april måste jag vara ute ur min lägenhet ju. Men det saknas bara några smågrejer. Vi har, till exempel, ingen trapp mellan våningarna på grund av försenad leverans. En bagatell kan man tycka, men det gör inte byggnadsnämnden. Enligt dem måste man ha en trapp för att undvika fall från den ena våningen till den andra. Man måste också ha ett balkongräcke om man har en fransk balkong och duschvägg om duschen är placerad nära dörren. Så jäkla många krav! Vatten måste man också ha, i kranar och ledningar. Gubbarna får jobba som satan måndag och tisdag. 

Gubbar och gubbar, de har kanske en medelålder på trettiofem. När Skåne (som är en långskånk) var ute i veckan och visade att han ville ha upp höjden på handfat och spegel i badrummet sa en av de trettiofemåriga gubbarna: ’Men Nilla då?’ Det tycker jag var gulligt.

2 kommentarer:

Karin sa...

Verkligen kundanpassat på ett genomtänkt sätt och riktigt gulligt!

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Mycket gulligt. Resten; nervöst.