lördag 25 februari 2023

Har börjat packa

Sex flyttkartonger har fyllts. 

Oj, vad bra, då är nog ungefär hälften packat? Va?

NEJ. Jag har precis upptäckt att det inte kommer räcka med tolv kartonger. Inte tjugo heller. Det kommer snarare behövas hundra. Vilket känns helt obegripligt för jag har inte så mycket grejer. Slängde det mesta vid min skilsmässa för tio år sedan. 

När Skåne uttryckt oro över hur allt jag äger ska få plats i vårt hus har jag inte förstått vad han menar. Okej, jag har böcker, men de är inte så många. (Alldeles för få, så jag tänker köpa fler när jag väl är på plats i vårt nya hem.)

I övrigt? Nästan ingenting. Lite handdukar, lakan och kläder. Porslin, glas och kastruller.

Att det kommer gå åt så många flyttkartonger är sålunda ett mysterium. Ett MYSTERIUM.

3 kommentarer:

Karin sa...

Ett av tillvarons ständiga mysterier! Med erfarenhet av fem flyttar, bara under de senaste 20 åren och med en flyttfirma som granne, tänkte jag att jag skulle be om en bedömning. Vid de fem flyttarna hade jag verkligen rensat, reducerat och slängt, så sisådär en 20 kartonger kunde väl räcka, gissade jag. "Ta nittio" sa flyttfirman. "Om det mot förmodan blir några över kan du bara lämna dem så hämtar vi". Jag jobbade hårt på att packa så att det skulle bli riktigt många kartonger över. Vill minnas att det var fem eller sex kartongen som förblev oanvända. Såatte ...

DDT sa...

Eftersom jag skulle flytta från en fyra till en tvåa och verkligen avskyr övermöblerade miljöer så rensade jag rejält. Verkligen. Så mycket att jag fortfarande inte har helt möblerade rum. Ibland går jag lite överstyr.

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Det måste vara något fel på flyttkartongerna ...

DDT: Det är så jag får göra. Tvinga mig själv att slänga två av tre grejer. Ut med skiten bara!