lördag 12 mars 2011

Men vilken dag jag hade i Stockholm!

Var där för att få handledning av min skrivkurslärare på mitt projekt, den beiga romanen. I en timme satt vi och pratade om den varpå jag gick till Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan, satte mig med en Latte på fiket och skrev ner huvuddragen i handlingen ända fram till slutet! En timmes handledning utlöste en slags lavin, allt bara kom, så himla häftigt! Jag är nu superpeppad att skriva klart den här berättelsen. Vad det sedan blir av den vet jag inte men känslan att jag kan ro den i land gör mig så satans lycklig nu att resten för närvarande inte spelar så stor roll.
Efter latten och antecknandet strosade jag omkring i bokhandeln och kollade på böcker för att jag älskar att göra det.
Därefter gick jag till nämnda Vetekatt och träffade Singelmamman. Vi pratade, pratade och pratade så att jag nästan missade tåget, som sagt. Så kan det gå när två människor träffas som likt spädbarn har förmågan att utestänga allt runtomkring och bara vara i stunden. (Visst, Singelmamman, låter det bättre när man ser det på det sättet?)
Nu ska jag ut och gå i solskenet och sedan ska jag skriva! Och gå på jympan och titta på Melodifestivalen ätandes godis. Yay!

14 kommentarer:

stort och smått sa...

Vad glad jag är för din skull! Jag längtar tills den beige romanen finns i bokhandlarna (och på Bokmässan), för den verkar inte vilja dimpa ner i min mailbox *mutter mutter*
Du är fantastisk på att skriva!

Åsa Hellberg sa...

Yay!!!

Knasterfaster sa...

Hurra!!!

FiaLisa sa...

Jag blir grymt besviken om det inte blir en bok, för nu vill jag verkligen läsa! Skriv upp mig på förhandsbokningen, för du har väl en lista?

Singelmamman sa...

Du måste ha champagne/mousserande på din boklansering. Annars tar jag med det själv. Och leva i nuet låter mycket bättre än att vara sen. Så hädanefter säger vi så. :-)

Anonym sa...

Wohoo!
Wow, nu känns det som om jag också gjort allt det där som du gjorde i Stockholm! Eller alltså jag har ju bevisligen inte varit på skrivarkurs, strosat i bokhandel, druckit latte och träffat singelmamman, men känslan som det gav dig, fick jag nu! Hur gick det till? Jag satt ju bara här i mitt kök och väntade på att fisken i ugnen skulle bli färdig. Plötsligt känner jag mig alldeles glad och inspirerad!
Det är väl helt enkelt så att du har en förmåga att beröra med dina texter.
Love you!

/mockis

Magica de Hex sa...

Åh så roligt. Stort stort grattis. är riktigt avundsjuk på dig!

Anneli sa...

Härligt! Superspännande :)
Lycka till!

Cina sa...

Vad häftigt roligt Nilla! Det är härligt att ha flow!!!!!!
Vad sträckan Vetekatten - Centralen anbelangar kan jag bara säga: J-t bra gjort!!!! ;)

♥ Carina ♥ sa...

Tjohoo!!
Vad härligt med vind i seglen :)
Kram

Titti sa...

Visst är känslan av befrielse obetalbar när det lossnar så där!
Och Vetekatten är som gjord för långa samtal! Kan även rekommendera Sturekatten, vid Stureplan. Den är också inredd så där mysigt och inspirerande för samtal och tankar. (Samma ägare kanske?)

Mika sa...

Underbart! Jag önskar att jag fick tjuvläsa mer för jag är så nyfiken!

Kram

nillas liv på pinnen sa...

Sos: Åh, tack söta du! Jag vågar inte skicka runt den av rädsla för att den ska dissas och jag därmed tappa självförtroendet. Bara mina kursare, min lärare och en till får läsa. Än så länge.

Åsa: =)

Knaster: Ja, det kan man faktiskt säga.

FiaLisa: Nej, jag har ingen lista... Om den dag kommer då jag får reda på att den blir publicerad kanske jag upprättar en. Blir jag inte publicerad slänger jag nog ut den här på bloggen.

Singel: Boklansering? Vad är det för något? Är det det man gör på bokmässan? Det ligger för långt fram i tiden för att tänka på för en sån som mig som går omkring i nuet-bubblan.

Mockis: Haha. Ja, ibland sprider man kanske någon slags energi. För det mesta en gnällig, skulle jag tro, men ibland är ju livet alldeles alldeles förträffligt.
KRAM

Magica: Tycker att du skiftar lite i grönt där på bilden, ja.

Anneli: Tack, det kan behövas med tanke på att ca två tredjedelar av berättelsen återstår att skrivas...

Cina: Visst var det! Jävligt bra gjort. Där kan man också snacka om flow. Något ansträngt kanske...

Carina: Underbart med vind i seglen! Det är ju inte varje dag direkt.

Titti: Ja, verkligen ett supermysigt fik! Sturekatten har jag varit på någon gång för så där tjugo år sedan.

Mika: Man ska vara försiktig med vad man önskar sig...huvva. (Blir lite nervös...tänk om alla tycker det jag skrivit är sketadåligt!)

Marina sa...

Jag tycker att det låter jättespännande - fantastiskt kul att det verkar fungera hela vägen!!! Ser verkligen fram emot att få se det slutliga resultatet :)